Η ένταξη έργων στο πρόγραμμα «Τρίτσης» βρίσκεται αυτήν την περίοδο στο επίκεντρο της προσοχής του Δημάρχου Δυτικής Αχαΐας, Σπύρου Μυλωνά, αλλά και όλης της δημοτικής αρχής καθώς και των υπηρεσιών του Δήμου. 

Πρόκειται για ένα σύνολο έργων και μελετών που η ένταξή τους και η διασφάλιση της χρηματοδότησής τους, μπορεί να οδηγήσουν σε μια θεαματική βελτίωση στις υποδομές και στις προοπτικές του Δήμου αλλά και στην καθημερινή ζωή των δημοτών.

Τα έργα αυτά είναι τα παρακάτω:

-Εγκατάσταση μονάδας φωτοβολταϊκών εκ μέρους της ΔΕΥΑΔ.

-Προμήθεια απορριμματοφόρου και υπόγειων κάδων.

-Κατασκευή Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων.

-Αγροτική οδοποιία και ασφαλτοστρώσεις.

-Πυρασφάλεια Καλόγριας.

-Δημαρχείο και αποκατάσταση παλιού Σχολαρχείου.

-Μελέτη για διασύνδεση πλατείας Δημοκρατίας με πλατεία Παπαγιαννοπούλου δια μέσου της 25ης Μαρτίου με στόχο τη διαμόρφωση ενός ενιαίου συνόλου που μπορεί να μετατραπεί σε πόλο έλξης και να αναβαθμίσει την  ποιότητα ζωής στην Αχαγιά.

-Μελέτη ανάπλασης Αλυκών και ενοποίησης της παραλιακής ζώνης από Αλυκές μέχρι τα Νιφορέϊκα.

-Μελέτη κατασκευής πολιτιστικού πολυχώρου Ρομά στην Αχαγιά.

-Πρόγραμμα επισκευών και αποκαταστάσεων σε σχολικά κτίρια του Δήμου.

-Προμήθεια ηλεκτρικών οχημάτων και μηχανολογικού εξοπλισμού του Δήμου.

-Μικρή μονάδα βιολογικού καθαρισμού στη Φώσταινα.

-Ύδρευση Λαρισού.

-Αποχέτευση β’ φάσης Αλισσού.

-Ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικών κτιρίων (πρώην δημαρχεία Μόβρης και Λαρισού).

-Ψηφιακά υδρόμετρα, έλεγχος διαρροών, γεώτρηση Κάτω Αχαγιάς. 

-Smart Πάρκινγκ. 

«Αυτήν την περίοδο το σημαντικότερο, ίσως, χρηματοδοτικό εργαλείο για το Δήμο μας είναι το πρόγραμμα «Τρίτσης». Για το λόγο αυτό προσανατολίσαμε έγκαιρα τις προσπάθειές μας προκειμένου να εντάξουμε σε αυτό ένα σύνολο έργων και μελετών σε όλη την έκταση του Δήμου και σε όλα τα αντικείμενα που μας ενδιαφέρουν» ανέφερε σε δηλώσεις το Δήμαρχος Σπύρος Μυλωνάς και συνέχισε: 

«Καλύπτουμε ένα ευρύ φάσμα παρεμβάσεων που ξεκινούν από την καθημερινότητα και φτάνουν στην πλήρη αναδιάρθρωση των υποδομών, στην απόκτηση εξοπλισμού ενώ περιλαμβάνουν και μεγάλα έργα πνοής. Πρόκειται για παρεμβάσεις αξίας δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ που η υλοποίησή τους μπορεί πραγματικά να αλλάξει προς το καλύτερο όλους τους δείκτες του Δήμου μας αλλά και τη ζωή των δημοτών μας» κατέληξε ο Σπύρος Μυλωνάς.