Συστατικά

  • 1 μικρή κολοκύθα (περίπου 500 γρ.)
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • Χυμός 1/2 λεμονιού
  • 2 κουτ. της σούπας ταχίνι
  • 2 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 400 γρ. ρεβίθια, έτοιμα σε κονσέρβα
  • 1 κόκκινη πιπεριά, καθαρισμένη και κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 1 κίτρινη πιπεριά, καθαρισμένη και κομμένη σε μικρά κομμάτια

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, καθαρίζεις προσεκτικά την κολοκύθα σου, ξεκινώντας από την κορυφή. Την ανοίγεις, κόβοντας την στα δύο. Στη συνέχεια, αφαιρείς τους σπόρους και μεταφέρεις την ψίχα της σε ένα μπολάκι.
  • Προθερμαίνεις το φούρνο σου στους 180 βαθμούς C. Τοποθετείς την κολοκύθα σου σε κομμάτια με λίγο σκόρδο και λάδι σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Ψήνεις για περίπου 40 λεπτά.
  • Μόλις περάσει ο χρόνος ψησίματος, πολτοποιείς την κολοκύθα σου σε ένα μπλέντερ. Προσθέτεις τα ρεβίθια, το ταχίνι και το χυμό λεμονιού. Ρίχνεις λίγο αλατάκι και ομογενοποιείς το μείγμα σου.
  • Μοιράζεις το χούμους σε μικρά μπολάκια, συνοδεύεις με τις πιπεριές και λίγες φρυγανιές και απολαμβάνεις!