Στις  26 Οκτωβρίου, είχαμε μια πολύ σημαντική επίσκεψη στο «Σπίτι» της Φλόγας, από τον Υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκο Πιερρακάκη και τον Πρόεδρο της ΕΔΥΤΕ κ. Στέφανο Κόλλια.

"Αφορμή ήταν η ολοκλήρωση της υλοποίησης ενός δικτύου στα τρία σπίτια μας, που επιτρέπει τη διασύνδεση μεταξύ τους, αλλά και την κάλυψη σε internet των αναγκών του Συλλόγου και των φιλοξενουμένων μας. Πρόκειται για μια δωρεάν παροχή του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και της ΕΔΥΤΕ (Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας – GRNET).

Αυτό για την Φλόγα είναι πολύ σημαντικό και γίνεται πολύτιμο λόγω των μέτρων προστασίας κατά του Covid –19. Φιλοξενούμε 42 παιδιά και γονείς από την περιφέρεια για το διάστημα που είναι υποχρεωμένοι να μένουν στην Αθήνα και να υποβληθούν τα παιδιά σε θεραπεία. Πλέον, χάρη στην παροχή αυτή, έχουμε κάλυψη 100% σε όλους τους κλειστούς και ανοικτούς χώρους μας και όλοι οι φιλοξενούμενοι έχουν απεριόριστη, δωρεάν και απολύτως ασφαλή πρόσβαση. Αυτό επιτρέπει στα παιδιά που φιλοξενούμε να παρακολουθούν τα μαθήματά τους από την ασφάλεια του δωματίου
τους, χωρίς να είναι υποχρεωμένα να κατεβαίνουν στο ισόγειο του κεντρικού ξενώνα, όπως συνέβαινε ως τώρα.

Επιπλέον, δίνει στα παιδιά τη δυνατότητα να γεμίσουν τις ατελείωτες ώρες της παραμονής τους μέσα στα δωμάτια τους, με ταινίες και παιχνίδια στα οποία δεν είχαν πρόσβαση.

Οι κ.κ. Κ. Πιερρακάκης και Σ. Κόλλιας, παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τον εκπαιδευτικό μας, που το Υπουργείο Παιδείας έχει αποσπάσει στο σχολείο της Φλόγας, να παραδίδει μάθημα στον 13χρονο Χρήστο ο οποίος βρισκόταν στην ασφάλεια του δωματίου του.

Μια ασυνήθιστα ανθρώπινη επίσκεψη ήταν  που μας άφησε μια έντονη γεύση ελπίδας. Είχαμε τον χρόνο να μιλήσουμε για το έργο της Φλόγας αλλά και την καθημερινότητα μας, τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας και τις δυνατότητες ίασης" αναφέρει η ανακοίνωση.