Πάνω από 3.000 Πατρινοί επισκέφτηκαν το πολεμικό καταφύγιο της Τριών Ναυάρχων, κάτω από τα Ψηλαλώνια, όλες αυτές τις μέρες που ήταν ανοικτό, στο πλαίσιο της έκθεσης που πραγματοποίησε ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων.

Η μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου οδήγησε τους ιθύνοντες του Πολιτιστικού Οργανισμού και της δημοτικής αρχής να αποφασίσουν να παραμείνει μόνιμα ανοικτό, ώστε να αποτελέσει ένα τοπωνύμιο για την Πάτρα και την ιστορία της.

Το θετικό, πέρα από τον μεγάλο αριθμό που προσέλκυσε το πολεμικό καταφύγιο από τις 4 Οκτωβρίου και μετά όπου η έκθεση άνοιξε τις πύλες της, είναι ότι στο διάστημα αυτό προβλήθηκε σε όλη την Ελλάδα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ίδιος ο δήμαρχος της Πάτρας Κώστας Πελετίδης, ξενάγησε το τηλεοπτικό κοινό στην έκθεση του Πολιτιστικού Οργανισμού, μέσα από την τηλεόραση του OPEN και τον δημοσιογράφο Νίκο Γιαπρακά.

Αναφορές για το πολεμικό καταφύγιο έγιναν και σε άλλα πανελλήνια ΜΜΕ, σε εφημερίδες και σε κανάλια της τηλεόρασης.

Ένας χώρος, έτσι, που δεν είχε αξιοποιηθεί επί χρόνια και που μάλλον δεν γνώριζαν οι περισσότεροι νέοι, έφτασε πλέον να γίνει γνωστός, όχι μόνο στην Πάτρα, αλλά σε όλο το πανελλήνιο.

Εφόσον το πολεμικό καταφύγιο, όπως έχει αποφασιστεί από τον Δήμο, παραμείνει ανοικτό, το γεγονός της προβολής του στο πανελλήνιο, θα λειτουργήσει θετικά και για την τουριστική περίοδο, αφού θα αποτελέσει ένα επιπλέον πόλο έλξης των επισκεπτών – τουριστών.


Δυνατότητες ακόμα μεγαλύτερης ανάδειξης του

Άλλωστε, ο χώρος έχει όλες τις δυνατότητες να αξιοποιηθεί ακόμα περισσότερο τουριστικά και πολιτιστικά, έχοντας μία έντονη υποβλητικότητα που καθηλώνει τον επισκέπτη και τον βάζει στο πνεύμα της ιστορικότητας του.  

Στο πλαίσιο αυτό η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού, μέσα από την ξενάγηση που έκανε στους εικαστικούς, τους ζήτησε να καταθέσουν τις προτάσεις τους για την καλύτερη ανάδειξη του.

Το σημαντικό φυσικά είναι ο χώρος αυτός να διατηρηθεί έτσι, όπως μέσα σε ελάχιστες μέρες κατόρθωσαν να διαμορφώσουν οι υπάλληλοι του Δήμου, τόσο τα συνεργεία καθαριότητας, όσο και οι εργαζόμενοι του Πολιτιστικού Οργανισμού που φρόντισαν και αρχειοθέτησαν τα εκθέματα.