50 δείγματα πάρθηκαν συνολικά από την δράση της Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, του Ιατρικού Συλλόγου και του Πανεπιστημίου Πατρών στις κλειστές δομές της Πάτρας,  η οποία ξεκίνησε την Τετάρτη στις 28 Οκτωβρίου.

Όπως ξεκαθαρίζει η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Πάτρας, Άννα Μαστοράκου, η δράση αυτή δεν αφορά τη διενέργεια rapid test, αλλά τεστ μοριακού ελέγχου, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένονται μέσα στις επόμενες ημέρες.

Ο πρώτος σταθμός της δράσης αυτής που θα πάρει συνολικά 1.050 δείγματα από κλειστές δομές και τα ιδρύματα της Πάτρας, ήταν οι φυλακές του Αγίου Στεφάνου, ενώ στη συνέχεια το κλιμάκιο πήγε στην Κιβωτό της Αγάπης.

Η δράση της ιχνηλάτησης με τους μοριακούς ελέγχους θα συνεχιστεί και πάλι στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου, παίρνοντας δείγματα και από άλλους εργαζόμενους του σωφρονιστικού ιδρύματος.

Μέσα στο επόμενο διάστημα το κλιμάκιο θα επισκεφθεί και άλλα ιδρύματα, κλειστές δομές, αλλά και υπηρεσίες της Πάτρας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, προκειμένου να πάρει επιπλέον δείγματα.

«Στόχος μας είναι γίνουν οι κατάλληλοι έλεγχοι για να αποφευχθεί κάθε πιθανότητα διασποράς σε κλειστές δομές, ιδρύματα και υπηρεσίες, ώστε να ενισχύσουμε την προσπάθεια για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού».

Τα μοριακά αυτά τεστ χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και υλοποιούνται από τον Ιατρικό Σύλλογο και το Πανεπιστήμιο Πατρών.