«Τρέμει» η εστίαση της Πάτρας, τα όσα ακούγονται για το κλείσιμο των καταστημάτων του κλάδου στις 9 ή στις 10 το βράδυ, καθώς τα αποτελέσματα ενός τέτοιου μέτρου, θα είναι τουλάχιστον καταστροφικά για τον κλάδο.

Ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ, Σπύρος Στεργίου, σχολιάζοντας παλιότερα το ενδεχόμενο μιας τέτοιας απόφασης, είχε μιλήσει σε δηλώσεις του στο patrasevents.gr, ανοικτά για μία καταστροφή της νυχτερινής ζώνης που θα φέρει τις ανάλογες αρνητικές επιπτώσεις στον κλάδο.

Η καταστροφή της νυχτερινής ζώνης θα κρατήσει, σύμφωνα πάντα με τις εκτιμήσεις αυτές, για αρκετό καιρό, ακόμα και μετά την επαναφορά του ωραρίου, αφού είναι αμφίβολο αν ο κόσμος θα ανταποκριθεί, μετά τα όσα έχουν γίνει.

Οι επιπτώσεις θα είναι τραγικές. Θα χαθούν δεκάδες θέσεις εργασίας, καθώς ένα μεγάλο ποσοστό των εργαζομένων στον κλάδο της εστίασης, εργάζεται τις βραδινές ώρες. Θα μειωθεί σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό ο τζίρος των καταστημάτων, όχι μόνο όσων στηρίζονται στις βραδινές ώρες, αλλά και γενικότερα.

Η ζημιά για όλες τις μορφές της εστίασης θα είναι μεγάλη, επηρεάζοντας όλο τον κλάδο και αυτό φάνηκε μετά την απόφαση του κλεισίματος των καταστημάτων εστίασης τα μεσάνυχτα, μία απόφαση που ήταν προσωρινή και έγινε μόνιμη.

Από τότε ο τζίρος των καφέ έκανε «βουτιά», ενώ το ίδιο έγινε και στα εστιατόρια που ήδη μετράνε ένα ποσοστό πτώσης της τάξεως του 50% από την καραντίνα και μετά.  

Μια νέα καραντίνα, έστω και βραδινή, θα οδηγήσει σε δεκάδες "λουκέτα" καταστημάτων εστίασης, σε έναν κλάδο που έχει πληγωθεί βάναυσα και με πολλούς τρόπους από την πανδημία.

Σε έναν κλάδο που μπροστά σε όλα αυτά τα μέτρα που έχουν παρθεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας και της ζημιάς που έχουν επιφέρει αυτά, δεν έχει στηριχθεί ανάλογα από την πολιτεία.

Για αυτό και δεκάδες επαγγελματίες εστίασης, ακούγοντας όλες αυτές τις πληροφορίες για το κλείσιμο των καταστημάτων τις βραδινές ώρες, αγωνία. Αγωνία για το μέλλον της δουλειάς τους, της οικογένειας τους και των οικογενειών των εργαζόμενων τους.