Ίσως να είναι το πιο ελαστικό μέτρο για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της διασποράς που υπάρχει αυτή τη στιγμή σε όλη την χώρα και στην Πάτρα, δεν είναι λίγοι αυτοί που το θέλουν θεωρώντας μία καλύτερη λύση από ένα μίνι lockdown.

Μιλάμε για την καθολική χρήση της μάσκας στους εξωτερικούς και στους εσωτερικούς χώρους, κάτι που σκέφτεται να ανακοινώσει το υπουργείο και η κυβέρνηση για όλες τις περιοχές της χώρας, ακόμα και αυτές που είναι στο επίπεδο 1 ή στο επίπεδο 2, όπως είναι η Αχαΐα.

Σύμφωνα τα όσα είπε και ο καθηγητής λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, το μέτρο της καθολικής χρήσης της μάσκας, στην κατάσταση που έχουμε φτάσει, με τα κρούσματα να αυξάνονται συνεχώς, επιβάλλεται.

Στην Πάτρα και στην Αχαΐα η καθολική χρήση της μάσκας εφαρμόστηκε για λίγες μέρες (πριν ανακοινωθούν οι χάρτες, αλλά και το περασμένο Σαββατοκύριακο) ενώ υπήρξε μία συμμόρφωση, με το όλο μέτρο, φέρνοντας θετικά αποτελέσματα, καθώς η περιοχής από εκεί που ήταν σε έξαρση κατόρθωσε και είχε πετύχει μία διασπορά.

Ο κόσμος της Πάτρας, έτσι, έχει δείξει μία καλή συμπεριφορά με το μέτρο της καθολικής χρήσης της μάσκας, απόδειξη τα λιγοστά πρόστιμα που έχουν πέσει σε πολίτες (σε σύγκριση με άλλες περιοχές) και θεωρείται από πολλούς αυτή τη στιγμή το λιγότερο επώδυνο για την αγορά που μπορεί να αποδώσει στην περιοχή.

Πλέον είναι κάτι που το βλέπουν με θετικό μάτι οι πολίτες και οι επαγγελματίες της αγοράς,  σε σύγκριση με τα αλλά μέτρα που υπάρχουν στο τραπέζι και τα οποία οδηγούν σε γενική καραντίνα ή σε ένα lockdown.

Αρκεί φυσικά να φοράμε σωστά τη μάσκα για να υπάρξει και η ανάλογη προστασία.