Σήμερα ξεκινούν τα 1.000 rapid tests στην Πάτρα.

Θα γίνουν αρχικά σε τρεις υπαίθριους χώρους, στην πλατεία Γεωργίου, στην πλατεία Κύπρου στην Αγυιά και στην πλατεία Ελευθερίας στα Προσφυγικά.

Τα τεστ αυτά είναι τα αντιγόνου που έχουν ένα υψηλό ποσοστό διάγνωσης που φτάνει το 95%, σύμφωνα με τους ειδικούς επιστήμονες.

Η δράση αυτή με τα rapid test είναι η πρώτη που θα γίνει στην περιοχή. Θα ακολουθήσει και αυτή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του Ιατρικού Συλλόγου και του Εργαστηρίου Υγιεινής του Πανεπιστημίου Πατρών. Ειδικότερα αναμένεται να γίνουν 1.050 τεστ και τα δείγματα θα παρθούν κυρίως από ιδρύματα, εργαζομένους σε δημόσιες υπηρεσίες και σε δομές φιλοξενίας ηλικιωμένων.

Συνολικά στις πλατείες της Πάτρας αναμένεται να διενεργηθούν περίπου 1.200 rapid test, ενώ θα διενεργηθούν ακόμη 2.000 στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Πατρών και άμεσα θα παραληφθούν από την 6η ΥΠΕ άλλα 10.000 για τα νοσοκομεία της περιφέρειας και άλλα 7.000 για τα Κέντρα Υγείας.

Τα rapid test ξεκίνησαν ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου. Πρώτος σταθμός, ήταν οι εργαζόμενοι στις φυλακές Αγίου Στεφάνου. Δεύτερος σταθμός θα είναι η Κιβωτός της Αγάπης.