Πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν από επίθεση καρχαρία μεγέθους δύο περίπου μέτρων στην Αίγυπτο, στο δημοφιλές καταδυτικό σημείο «Ρας Μοχάμεντ», κοντά στο Σαρμ Ελ Σέιχ της Ερυθράς Θάλασσας. Οι δύο από αυτούς ήταν Ουκρανοί, μητέρα και γιος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Αλ Αχράμ», το υπουργείο Περιβάλλοντος της Αιγύπτου έβγαλε επίσημη ανακοίνωση για το γεγονός, καθώς συνέβη σε ένα πολύ δημοφιλές σημείο καταδύσεων. Συγκεκριμένα, η αρμόδια υπουργός Γιασμίν Φουάντ έδωσε εντολή για την αναστολή όλων των καταδυτικών δραστηριοτήτων στην εν λόγω περιοχή που συγκεντρώνει πλήθος δυτών από όλον τον κόσμο.

Ο καρχαρίας, ο οποίος ερχόταν μάλλον από τον Ινδικό Ωκεανό, έκανε δύο επιθέσεις , γεγονός σπάνιο για τις αιγυπτιακές ακτές.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η τελευταία επίθεση καρχαρία στην Αίγυπτος είχε γίνει το 2018, κατά την οποία σκοτώθηκε ένας Τσέχος τουρίστας στ' ανοικτά της περιοχής Μάρσα Άλαμ, στην απέναντι όχθη της Ερυθράς Θάλασσας.

Η αμέσως προηγούμενη επίθεση καρχαρία είχε καταγραφεί πριν από μία δεκαετία, το 2010, όταν μία Γερμανίδα τουρίστρια έχασε τη ζωή της και τρεις Ρώσοι τουρίστες είχαν τραυματιστεί κοντά στο Σαρμ Ελ Σέιχ.