Μία βιοχημικός, η οποία εργαζόταν περιστασιακά και ως μοντέλο, βρέθηκε γυμνή και νεκρή στο διαμέρισμά της στην Αγία Πετρούπολη, ενώ είχε κομμένο αντίχειρα. Σύμφωνα με αναφορές, το δάχτυλο βρέθηκε στο σπίτι υπόπτου ο οποίος φέρεται να το χrησιμοποιούσε για να έχεi πρόσβαση με το δακτυλικό της αποτύπωμα στο κινητό της.

Η Γεκατερίνα Αντότsεβα, 34χρονών, βιοχημικός στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Αγίας Πετρούπολης, βρέθηκε γυμνή και νεκρή στο διαμέρισμά της από τον σύντροφό της, που είναι επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης κατασκευαστικής εταιρείας, ο οποίος απουσίαζε σε επαγγελματικό ταξίδι, όπως μετέδωσε η Sun.

Οι Αρχές είπαν ότι είχε στραγγαλιστεί την προηγούμενη εβδομάδα. Ο ύποπτος, ένας gamer που ταυτοποιήθηκε ως ο 36χρονος Αρτιόμ, κρατείται με την κατηγορία της δολοφονίας. Φέρεται να χρησιμοποιούσε τον αντίχειρα της Αντόντσεβα για να έχει πρόσβαση στο κινητό της και να στέλνει μηνύματα που πλέον τα έχει διαγράψει, ότι ήταν άρρωστη και δεν μπορούσε να πάει στη δουλειά.

Οι ερευνητές εικάζουν ότι της χρωστούσε χρήματα και τη σκότωσε έπειτα από διαφωνία για να της τα επιστρέψει. Αφού τη σκότωσε, σφράγισε πόρτες και παράθυρα ώστε οι γείτονες να μην μυρίσουν τη δυσωδία. Οι συνάδελφοί της έχουν σοκαριστεί από τη δολοφονία της. Άρχισαν να την αναζητούν όταν δεν εμφανίστηκε στη δουλειά.