Αρκετές είναι οι διαμαρτυρίες που φτάνουν κάθε τόσο στα γραφεία της ΔΕΥΑΠ από τους κατοίκους των περιοχών της Πάτρας που μένουν έξω από το κέντρο, κυρίως σε συνοικίες στα όρια των πρώην καποδιστριακών δήμων.

Όπως υποστηρίζουν οι κάτοικοι του Σαραβαλίου, της Εγλυκάδας, της Οβρυάς, της Περιβόλας, του Μπεγουλακίου και δεκάδων ακόμα περιοχών της Πάτρας που ξεμένουν κάθε τόσο από νερό, το πρόβλημα που είχαν στα σπίτια τους το φετινό καλοκαίρι ήταν σε σχεδόν μόνιμη βάση.

Πότε δεν είχαν καθόλου νερό, πότε η πίεση ήταν τόσο χαμηλή που ήταν σαν να μην είχαν. Το γεγονός αυτό τους έφτασε στο «αμήν» και το χειρότερο από όλα είναι ότι η κατάσταση δεν έχει βελτιωθεί σε τόσο μεγάλο βαθμό ούτε τώρα που μπαίνουμε στους χειμερινούς μήνες.

Σύμφωνα την ΔΕΥΑΠ και τον πρόεδρο της Ανδρέα Παπανικήτα το όλο θέμα έχει δύο βασικές αιτίες. Από την μία η παλαιότητα των δικτύων στις περισσότερες από αυτές περιοχές, κάτι που προκαλεί συνεχόμενες διαρροές.

Από την άλλη το δίκτυο σε αυτές τις συνοικίες είναι αχαρτογράφητο, κατά συνέπεια όταν προκαλείται μία διαρροή ή μία βλάβη παίρνει χρόνο για να εντοπιστεί και να διορθωθεί.

Τα προβλήματα θα σταματήσουν να υπάρχουν οριστικά όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες αντικατάστασης του δικτύου, ένα φιλόδοξο σχέδιο της ΔΕΥΑΠ που βρίσκεται σε εξέλιξη.