Κοντά στις 2.000 είναι οι αιτήσεις που έχουν γίνει μέχρι ώρας από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στο πρόγραμμα επιδότησης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ενδιαφέρον των ελεύθερων επαγγελματιών από όλους τους χώρους της τοπικής οικονομίας εξακολουθεί να είναι μεγάλο και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, το διάστημα που απομένει μετά την παράταση που πήρε η προθεσμία συμμετοχής (έως τις 4 Νοεμβρίου), ο αριθμός των αιτήσεων θα φτάσει τις 3.000.

Οι επιχειρήσεις που είναι να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα για τα χρήματα της επιδότησης που αποσκοπεί στην ενίσχυση τους μετά την κρίση που έφερε η πανδημία έχουν χωριστεί σε τρεις κύριες κατηγορίες: Στον τουρισμό και την εστίαση, στο εμπόριο και στις υπηρεσίες για τη μεταποίηση.

Όσες από αυτές τις επιχειρήσεις κατορθώσουν να λάβουν το «πράσινο» φως, παίρνοντας το... οκ από την επιτροπή γνωμοδότησης του προγράμματος θα πρέπει στη συνέχεια να κάνουν μία νέα αίτηση από μια άλλη ηλεκτρονική πλατφόρμα, προκειμένου να καταχωρηθούν τα χρήματα που τους έχουν πιστωθεί στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Ωστόσο, η όλη διαδικασία της έγκρισης των αιτήσεων αναμένεται να φτάσει μέχρι τον Απρίλιο, ενώ τα χρήματα στους δικαιούχους εκτιμάται ότι θα μπουν στις αρχές του καλοκαιριού του 2021.

Πάντως, τα χρήματα που θα πάρουν οι επιχειρήσεις δεν επιστρέφονται, δίνονται με την μορφή κεφαλαίου κίνησης και από αυτή την άποψη όποτε και να μπουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων θα είναι μια σημαντική ανάσα για αυτούς.

Θυμίζουμε ότι το σύνολο της επιδότησης για τις επιχειρήσεις της Δυτικής Ελλάδος είναι 30.000.000 ευρώ και τα ποσά που θα δοθούν ξεκινούν από 5.000 έως 50.000 ευρώ.