Εξιχνιάσθηκαν, μετά από μεθοδική έρευνα αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με τη συνδρομή στην προανάκριση των αστυνομικών του Τμήματος  Ασφαλείας Αιγιαλείας, τρεις υποθέσεις απατών, που διαπράχθηκαν στο Αίγιο, σε βάρος τριών ημεδαπών ανδρών.

Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός ημεδαπού άνδρα, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί.

Ειδικότερα, ο δράστης από την 27-12-2019 έως τη 4-2-2020, εργαζόταν ως υπάλληλος σε κατάστημα στο Αίγιο, όπου οι παθόντες - πελάτες,  πλήρωναν τους λογαριασμούς τους με χρήση των πιστωτικών - χρεωστικών τους καρτών, τις οποίες παρέδιδαν στον δράστη, χωρίς να παρίστανται κατά την πληρωμή.

Στη συνέχεια ο άνδρας, χρησιμοποιώντας τους αριθμούς των καρτών και τους τριψήφιους κωδικούς επαλήθευσης κάρτας (CVC),  πραγματοποίησε μέσω διαδικτύου αγορές, συνολικού ύψους (8.745) ευρώ, με τις οποίες χρέωσε τις τραπεζικές κάρτες των παθόντων.

Για την διερεύνηση του περιστατικού, διενεργήθηκε ενδελεχής έρευνα από τους αστυνομικούς, οι οποίοι αξιοποιώντας τα στοιχεία που συνέλεξαν κατά το προανακριτικό τους έργο, ταυτοποίησαν τα πλήρη στοιχεία του δράστη.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του άνδρα θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιγίου.