Ξεκινούν την προσεχή εβδομάδα οι καταθέσεις μαρτύρων στην ειδική ανακρίτρια του Αρείου Πάγου, Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, για τις τυχόν παρεμβάσεις του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση Novartis.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρώτος έχει κληθεί να καταθέσει ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στις 5 Νοεμβρίου. Μία ημέρα μετά έχει κληθεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ για τις 9 Νοεμβρίου έχει λάβει κλήση ο Ανδρέας Λοβέρδος. Και οι τρεις είχαν υποβάλει μηνύσεις κατά της εισαγγελέως εγκλημάτων διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, και κατά παντός άλλου υπευθύνου για παρεμβάσεις στην έρευνα της Novartis που οδήγησαν στη στοχοποίησή τους από τους προστατευόμενους μάρτυρες.

Η αρεοπαγίτης – ειδική ανακρίτρια, η οποία θα χειριστεί τον ογκώδη φάκελο που απέστειλε η Βουλή θα λάβει καταθέσεις και από άλλους μάρτυρες, αλλά και από όλους τους εμπλεκόμενους, προκειμένου να συμπληρωθεί η έρευνα και η δικογραφία να υποβληθεί στη συνέχεια στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο με το ερώτημα της παραπομπής στο Ειδικό Δικαστήριο του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.   

Σε βάρος του πρώην Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ η Βουλή έχει ασκήσει δίωξη για 8 αδικήματα:

Ηθική Αυτουργία σε Κακουργηματική Κατάχρηση Εξουσίας
Ηθική Αυτουργία σε Πλημμεληματική Κατάχρηση εξουσίας
Ηθική Αυτουργία σε Παράβαση Καθήκοντος
Παράβαση Καθήκοντος κατά εξακολούθηση
Απόπειρα Εκβίασης.
Δωροληψία πολιτικού αξιωματούχου
Δωροληψία Υπαλλήλου
Εγκληματική οργάνωση (Συμμορία)

Στο πλαίσιο της ανάκρισης, σύμφωνα με το νόμο περί ευθύνης υπουργών, εντάσσεται και το σκέλος της έρευνας για τους «συμμετέχοντες» , δηλαδή τα μη πολιτικά πρόσωπα που συμπαρασύρονται νομικά από τις κατηγορίες που αποδίδονται στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Έτσι στο μικροσκόπιο της κας Αλεβιζοπούλου θα μπουν και οι χειρισμοί της Εισαγγελέως εγκλημάτων διαφθοράς, αλλά και οι καταγγελίες περί παρεμβάσεων στις οποίες προχώρησε ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής κ.α.