Τι να κάνουν οι άνθρωποι; Βαρέθηκαν να βλέπουν την μικρή παιδική χαρά της περιοχής τους να μοιάζει με ένα μικρή ζούγκλα, μέσα στην οποία το παιχνίδι για τα παιδιά τους ήταν απαγορευτικό.

Βλέποντας ότι παρά τις εκκλήσεις τους προς τον δήμο και στις υπηρεσίες του για να παρέμβει και να διορθώσει κάπως την κατάσταση δεν υπήρχε ανταπόκριση, αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.

Μιλάμε για την παιδική χαρά στην συμβολή της Δανιηλίδος με τον οδό Καρατζά στον δρόμο που οδηγεί στην λεωφόρο Γούναρη, λίγο πριν την πλατεία Μαρούδα.

Η παιδική χαρά ήταν εγκαταλειμμένη, ενώ συχνά οι κάτοικοι της περιοχής έβλεπαν ναρκομανείς να… κάνουν κούνια, αντί να βλέπουν σε αυτή παιδιά να παίζουν. Μιλάμε για υποβάθμιση ενός χώρου που φτιάχτηκε για τα παιδιά.

Μια ομάδα κατοίκων της περιοχής, άνδρες και γυναίκες, πήραν την κατάσταση στα χέρια τους και πήγαν και καθάρισαν τους χώρους στην παιδική χαρά, κόβοντας τα χόρτα που είχαν θεριέψει, μετατρέποντας γενικότερα το όλο σκηνικό.

Αυτοί είναι ενεργοί πολίτες και η πράξη τους έγινε αντικείμενο θαυμασμού στα social media, με δεκάδες χρήστες τους δίνουν συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία τους.

(Οι φωτογραφίες είναι της Άντζελας Κυπριανού).