Είκοσι άτομα νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, με τον αριθμό τους από μέρα σε μέρα να αυξάνεται και η πίεση στο νοσοκομείο αναφοράς να μεγαλώνει συνεχώς, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει.

Συγκεκριμένα από τα είκοσι άτομα που νοσηλεύονται τα δύο είναι σε σοβαρή κατάσταση και βρίσκονται στην ΜΕΘ. Τα υπόλοιπα στην οφθαλμολογική κλινική, έχοντας μία σταθερή πορεία υγείας.

Αρκετοί από τους ασθενείς είναι σε ηλικία κάτω των 50 ετών, ενώ υπάρχει μία έγκυος γυναίκα που νοσηλεύεται έχοντας κορωνοϊό.

Στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή δύο ασθενείς, το ένα στη κλινική και το άλλο στην ΜΕΘ. Στο μεταξύ, μέσα στην διάρκεια της ημέρας θα αποφασιστεί πότε αν και πότε θα γίνει η εκκένωση και της ΩΡΛ για να χρησιμοποιηθεί ως δεύτερη κλινική κορωνοϊού στο ΠΓΝ Πατρών.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η εκκένωση της συγκεκριμένης κλινικής που είχε χρησιμοποιηθεί και στο πρώτο κύμα της πανδημίας για τα ύποπτα κρούσματα θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη με βάση την πορεία του κορωνοϊού και την πίεση που αναμένεται να ασκήσει το επόμενο διάστημα στο δημόσιο σύστημα υγείας.