Με νέα δεδομένα και συνθήκες λόγω πανδημίας, αλλά το ίδιο σύνθημα «Open Up» όπως και πέρυσι, προαναγγέλλεται η διοργάνωση του 65oυ Διαγωνισμού Τραγουδιού Eurovision 2021 ο οποίος θα φιλοξενηθεί στο Ahoy Arena στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας στις 18, 20 και 22 Μαΐου 2021.

Στη δημοσιότητα δόθηκε από τη διοργανώτρια EBU η λίστα με τις 41 χώρες που θα συμμετέχουν στον διαγωνισμό τραγουδιού. Παρά τα νέα δεδομένα λόγω COVID-19, οι συμμετέχουσες χώρες παραμένουν 41, όπως και στον περυσινό διαγωνισμό που δεν πραγματοποιήθηκε μετά το ξέσπασμα της πανδημίας.

«Θα έχουμε ακριβώς το ίδιο line up χωρών όπως αν γινόταν το 2020 και είμαστε ενθουσιασμένοι που επιστρέφουν» ανέφερε ο Martin Österdahl, executive supervisor της Eurovision.

«Η συμμετοχή των 41 χωρών αποδεικνύει την εμπιστοσύνη στη χώρα μας ότι εξακολουθεί να μπορεί να διοργανώσει τον διαγωνισμό που ακυρώθηκε. Έχουμε θέσει τον πήχη ψηλά. Επεξεργαζόμαστε εκτεταμένα πρωτόκολλα που θα εξασφαλίζουν την υγεία των υπαλλήλων, των συμμετεχόντων, του Τύπου και των επισκεπτών όσο περισσότερο γίνεται» δήλωσε ο Sietse Bakker, executive producer της Eurovision 2021.