Υλικά για 8 μερίδες

1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
1 φέτα ψωμί λευκό της προηγούμενης μέρας, μουλιασμένη σε νερό
1 αυγό
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
Αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι, κύμινο, ρίγανη
Ελαιόλαδο

Σάλτσα

5 μεγάλες ντομάτες
1 σκελίδα σκόρδο
1 κόκκινη πιπεριά
Λίγο κρεμμύδι
Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα γλυκιά
Λάδι

Εκτέλεση

Βάζουμε τα υλικά για τα σουτζουκάκια σε ένα μπολ μαζί με μισό ποτήρι νερού περίπου, ζυμώνουμε τα σουτζουκάκια και τα πλάθουμε.

Λαδώνουμε το ταψί και προσθέτουμε τα σουτζουκάκια τα οποία τα λαδώνουμε από όλες τις πλευρές.

Ψήνουμε τα σουτζουκάκια στους 210οC, στο πάνω κάτω, για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

Παράλληλα ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Πολτοποιούμε στο multi, τις ντομάτες, την κόκκινη πιπεριά, το σκόρδο και λίγο κρεμμύδι.

Τα βάζουμε να βράσουν χωρίς νερό σε μέτρια φωτιά. Όταν η σάλτσα αρχίζει και τραβάει τα ζουμιά της, προσθέτουμε αλάτι πιπέρι, πάπρικα γλυκιά και ελαιόλαδο, και βράζουμε για 10 λεπτά ακόμη σε χαμηλή φωτιά.

Όταν ροδίσουν τα σουτζουκάκια, προσθέτουμε τη σάλτσα στο ταψί και ψήνουμε για 10 ακόμη λεπτά μέχρι η σάλτσα να τραβήξει τα ζουμιά της.

Σερβίρουμε με ρύζι.

Πηγή: cookpad.com