Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο το ψήφισμα που κατέθεσε η «Λαϊκή Συσπείρωση» κατά του νέου Πτωχευτικού Κώδικα.

Στο ψήφισμα αναφέρονται να εξής:

«Η κυβέρνηση με το νέο Πτωχευτικό Κώδικα βάζει τέλος και στην τυπική προστασία της πρώτης κατοικίας που υπήρχε μέσω της δικαστικής οδού.

Το νέο αντιλαϊκό έκτρωμα καθιερώνει για πρώτη φορά την πτώχευση φυσικού προσώπου, δηλαδή ενός μισθωτού, αγρότη, ελεύθερου επιχειρηματία, όταν δεν πληρώνει το 40% των ληξιπρόθεσμων οφειλών για έξι μήνες και η συνολική του οφειλή ξεπερνά τα 30.000 ευρώ.

Με την πτώχευση, το σύνολο της περιουσίας του, δηλαδή οι κόποι μιας ζωής, η πρώτη κατοικία, αλλά και όποιο άλλο τυχόν εισόδημα έχει μετά την πτώχευση, δηλαδή και μισθοί και συντάξεις (για τρία χρόνια), θα περνούν στα χέρια των πιστωτών, στις τράπεζες, στα αρπακτικά funds, τον φοροεισπρακτικό μηχανισμό για την αποπληρωμή των χρεών του.

Για το έγκλημα στην πρώτη κατοικία, τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και το ιδιώνυμο για όσους αγωνίζονταν ενάντια σε αυτούς τους νόμους, ήταν επί κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ η οποία ουσιαστικά άρχισε το ξήλωμα της προστασίας της πρώτης κατοικίας και τη διενέργεια ηλεκτρονικών πλειστηριασμών που άνοιξαν την όρεξη τραπεζών και funds.

Καλούμε την κυβέρνηση

  1. Να αποσύρει το αντιλαϊκό αυτό νομοσχέδιο
  2. Να κάνει δεκτό το αίτημα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων (της θητείας 2014-2019) που από κοινού με άλλα Δημοτικά Συμβούλια της χώρας ζητάμε να μπορούμε με δική μας αιτιολογημένη απόφαση, να απαλλάσσουμε από χρέη προς τον Δήμο, συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη.

Για να σταματήσει η ομηρία των εργαζομένων  απαιτείται οργάνωση και συμμετοχή και αγώνας ενάντια στο νόμο έκτρωμα για τον Νέο Πτωχευτικό κώδικα».

Υπέρ του ψηφίσματος τάχθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, οι τέσσερις (4) παρόντες σύμβουλοι της «Πρωτεύουσας Ξανά» (Γρ. Αλεξόπουλος) και η «Ανυπότακτη Πολιτεία» (Χρ. Πατούχας).