Ένα απίστευτο βίντεο από τη Ρωσία καταγράφει τη στιγμή που «μεθυσμένοι» στρατιώτες γκρεμίζουν μ’ ένα τανκ την περίμετρο ενός αεροδρομίου.

Έχοντας πατήσει γκάζια κι αναπτύξει ταχύτητα 90 χλμ./ώρα ο 29χρονος δεκανέας Αλεξάντερ Ζερεμπτσόφ οδήγησε το θωρακισμένο BMP-3 σ’ έναν πολυσύχναστο δρόμο της πόλης Γκουμράκ στη νοτιοδυτική Ρωσία. Αφού απέφυγε στο τσακ ένα σπίτι και διέλυσε μια στοίβα ξύλα, έκανε μια απότομη στροφή προς το Διεθνές Αεροδρόμιο του Βόλγκογκραντ. Μαζί του στο τανκ ήταν κι ένας στρατιώτης, ο Ντμίτρι Νιροζνέσκοφ, που συνελήφθη μαζί του μετά το συμβάν.

Βίντεο δείχνει το όχημα με το πυροβόλο των 100 χιλιοστών και το αυτόματο κανόνι των 30 χιλιοστών να γκρεμίζει τμήμα του φράκτη του αεροδρομίου. «Σηκώσαμε τα κεφάλια μας κι είδαμε το BMP-3 να πετά κυριολεκτικά στον αέρα», είπε ένας αυτόπτης μάρτυς. Κι ένας άλλος συμπλήρωσε: «Απ’ το θόρυβο νόμισα ότι έπεφτε κάποιο αεροσκάφος απ’ τον ουρανό, αλλά όταν γύρισα το κεφάλι μου είδα ένα τεθωρακισμένο να πετά στο πίσω μέρος της αυλής μου». Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας επιβεβαίωσε το περιστατικό, αλλά δεν σχολίασε δημοσιεύματα τοπικών ΜΜΕ ότι οι δύο στρατιώτες ήταν μεθυσμένοι. Ευτυχώς ουδείς τραυματίστηκε, αν και ο δεκανέας εμφανίστηκε αργότερα σε φωτογραφίες μ’ ένα κόψιμο δίπλα στο αριστερό του μάτι…