Κανονικά συνεχίζεται η δια ζώσης εκπαίδευση στα σχολεία της Πάτρας και της Αχαΐας, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι για πρώτη φορά μετά από τουλάχιστον έναν μήνα από τότε που ξεκίνησε η σχολική χρονιά, δεν υπάρχει καμία κατάληψη.

Το κύμα των καταλήψεων έτσι που είχε φουντώσει πριν από μερικές εβδομάδες, με πάνω από 30 σχολεία να μένουν κλειστά, σταδιακά έπεσε σε ύφεση και πλέον έσβησε εντελώς.

Ωστόσο, τα αιτήματα των μαθητών για τον περιορισμό της διασποράς στις σχολικές κοινότητες παραμένουν, καθώς δεν έχουν υλοποιηθεί ούτε τα ολιγομελή τμήματα για τις αποστάσεις ασφαλείας, ούτε οι προσλήψεις επιπλέον σχολικών καθαριστριών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα στα σχολεία της Πάτρας δεν έχει φτάσει η δεύτερη παρτίδα των μασκών, ενώ τα αντισηπτικά που υπάρχουν είναι από τις προμήθειες του πρώτου κύματος της πανδημίας.

Θυμίζουμε ότι οι καταλήψεις ξεκίνησαν να «σβήνουν» από τότε που άρχισε η τηλεκπαίδευση για τα σχολεία που ήταν κλειστά και όσοι μαθητές συμμετείχαν σε καταλήψεις έπαιρναν κανονικά απουσίες στη διαδικτυακή τάξη.