Ανοικτό μέτωπο έχει αφήσει ο δήμος με τους βανδαλισμούς που συμβαίνουν στα έργα που φτιάχνει κάθε τόσο.

Μέλη της δημοτικής αρχής έχουν φτάσει στο σημείο εξαιτίας των μπαράζ βανδαλισμών να μιλούν για κατασκευασμένες επιθέσεις που έχουν πολιτικά κίνητρα και στόχο να πλήξουν το έργο του δήμου.

Το πρόσφατο παράδειγμα του μετώπου αυτού για τον δήμο είναι τα όσα έγιναν με το άνθινο ρολόι της πλατείας Τριών Συμμάχων.

Ο δήμος το έφτιαξε μετά από πολλές πιέσεις και λίγες ώρες αργότερα αυτό βρέθηκε χαλασμένο, με τη δημοτική αρχή να μιλάει για νέους βανδαλισμούς.

Δεν ήταν όμως το μοναδικό περιστατικό. Πρόσφατο παράδειγμα είναι και η καταστροφή που έγινε στο ανακαινισμένο γήπεδο ποδοσφαίρου της Λεύκας.  

Το χορτάρι κάηκε και ο χώρος που είχαν βρει για λίγες μέρες οι νέοι της περιοχής για να αθληθούν έπαθε μεγάλη ζημιά. Ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια της καταστροφής.

Ένα ακόμα παράδειγμα του όλου ζητήματος είναι οι παιδικές χαρές. Ο δήμος ανασκεύασε ένα μεγάλο μέρος των παιδικών χαρών, όμως από τότε έχουν παρατηρηθεί αρκετές ζημιές σε αυτές, αλλά και καταλήψεις των χώρων από σκηνίτες ή άστεγους ρομά.

Φυσικά δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε και στους βανδαλισμούς που γίνονται κάθε τόσο στους εξωτερικούς χώρους του Δημοτικού Θεάτρου Απόλλων.

Όσο ο δήμος βάφει και προσπαθεί να καλύψει τα συνθήματα που γράφονται από «γνωστούς» και αγνώστους, τόσο οι τελευταίοι επανέρχονται στον τόπο του «εγκλήματος».


Ο αντίλογος που λέει ότι τα αφήνει απροστάτευτα

Στο μέτωπο των βανδαλισμών θα πρέπει ασφαλώς να συμπεριληφθούν οι ζημιές και οι φθορές που έχουν γίνει στο παρελθόν σε χριστουγεννιάτικες ή καρναβαλικές κατασκευές που έχουν φτιαχτεί από τα συνεργεία του δήμου, αλλά και το ζήτημα των κοινόχρηστων ποδηλάτων που βγήκε «off», εξαιτίας των καταστροφών.

Υπάρχει βέβαια και ο αντίλογος στο όλο θέμα. Τη στιγμή που τα μέλη της δημοτικής αρχής μιλούν για στοχευμένους βανδαλισμούς που έχουν σκοπό να θίξουν το έργο της, ο δήμος δεν κάνει τίποτα για να προστατεύσει τους χώρους αυτούς.

Δεν προχωράει στην ανάθεση του έργου της φύλαξης σε μία ιδιωτική εταιρεία ή για δεν βλέπει με καλό μάτι την επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας που θα μπορούσε να βοηθήσει στο όλο ζήτημα. Οπότε;