Αίτημα για την όλικη απαγόρευση της στάθμευσης στις κεντρικές οδούς της Κορίνθου και της Μαιζώνος ετοιμάζεται να κάνει η Τροχαία Πατρών προς τον Δήμο.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά η αρχική σκέψη των ιθυνόντων της Τροχαίας για την βελτίωση του κυκλοφοριακού της Πάτρας και την μείωση του φαινομένου της παράνομης στάθμευσης, είναι πλέον ομόφωνη απόφαση.

Όπως κρίνουν οι αρμόδιοι της Τροχαίας η πλήρης απαγόρευση της στάθμευσης σε αυτούς τους δύο κεντρικούς δρόμους της Πάτρας θα βοηθήσει στο να μην υπάρχουν διπλοπαρκαρισμένα, κάτι που συμβαίνει αρκετά συχνά στις δύο αυτές οδούς, κυρίως τις ώρες της κυκλοφοριακής αιχμής.

Η πλήρη απαγόρευση σημαίνει ότι ακόμα και η μονή στάθμευση θα είναι παράνομη, κατά συνέπεια η Τροχαία θα έχει τη δυνατότητα να μοιράζει κλήσεις σε όσους δεν συμμορφώνονται.

Η απόφαση αυτή θα ισχύει, σύμφωνα με το σκεπτικό της Τροχαίας, από το ύψος της Αράτου έως και την Γούναρη, προστατεύοντας έτσι το ιστορικό κέντρο από τα διπλοπαρκαρισμένα.

Ένας σημαντικός παράγοντας που λήφθηκε υπόψη από την Τροχαία για την απόφαση αυτή έχει να κάνει και με πρακτικούς λόγους.

Η συνολική απόσταση μεταξύ της Αράτου και της Γούναρη, στην ακτίνα των κεντρικών της Κορίνθου και της Μαιζώνος φτάνει περίπου τα δύο χιλιόμετρα.

Πρακτικά είναι αδύνατον για την Αστυνομία να περιπολεί συνεχώς όλες τις ώρες της ημέρας αυτή την απόσταση για να βάλει μία τάξη στην κυκλοφοριακή "αναρχία".

Πρώτο βήμα για τις αλλαγές που έρχονται

Η πλήρης απαγόρευση της στάθμευσης σε αυτές τις  δυο κεντρικές οδούς θα βοηθήσει επιπλέον στη μείωση της χρήσης αυτοκινήτων εντός του ιστορικού κέντρου.

Αυτό είναι και το ζητούμενο για τον νέο χάρτη της Πάτρας, ύστερα από όλες αυτές τις παρεμβάσεις που έρχονται στο κέντρο της, μέσα από τα έργα που είναι να γίνουν τους επόμενους μήνες.

Άλλωστε, μην ξεχνάμε ότι η Μαιζώνος στο κομμάτι αυτό που αναφέρεται η Τροχαία, έτσι και αλλιώς είναι να πεζοδρομηθεί. Οπότε η απαγόρευση της στάθμευσης θα είναι ένα πρώτο βήμα. Για αυτό και ο Δήμος είναι αρκετά πιθανό να αποδεχθεί το αίτημα της Τροχαίας.