Πάνω από 5.000 άτομα βρίσκονταν έξω, στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, σε πλατείες, σε πεζόδρομους και σε κοινόχρηστους χώρους, το βράδυ του Σαββάτου, κατά τις 11 η ώρα, λίγο δηλαδή προτού κλείσουν τα μαγαζιά εστίασης.

Αυτή ήταν η εκτίμηση που μετέφεραν οι περιπολίες των αστυνομικών στο κέντρο της Άμεσου Δράσης και από εκεί στην ηγεσία της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να διευθετηθούν όλες οι λεπτομέρειες για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό που ήθελε την πόλη να ερημώνει στα επόμενα λεπτά, μετά τις 12 τα μεσάνυχτα.

Ο σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ. πέτυχε αφού μέσα σε λίγα λεπτά η Πάτρα από μία πόλη γεμάτη από ζωή, έγινε έρημη και μάλιστα, χωρίς να σημειωθεί το παραμικρό επεισόδιο και όλα να κυλούν ομαλά.

Μόνο και μόνο όμως ο αριθμός των 5.000 ατόμων (ίσως να ήταν και πολύ μεγαλύτερος) που βρίσκονταν έξω για να απολαύσουν το Σαββατόβραδο τους, είναι ένα στοιχείο ικανό για να ανησυχήσει τις υγειονομικές αρχές και να προχωρήσουν στο συμπέρασμα ότι οι Πατρινοί έχουν πάρει όλο θέμα κάπως χαλαρά.

Παρά την μείωση των κρουσμάτων και τον περιορισμό της εξάπλωσης της διασποράς. Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης έχει σημάνει αρκετές φορές το καμπανάκι του κινδύνου, μιλώντας για μια γενικότερη χαλαρότητα από πλευράς κόσμου, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να παίρνουμε το ζήτημα του κορωνοϊού αψήφιστα.

Πράγματι το βράδυ του Σαββάτου από τις 8 και μετά η Πάτρα είχε αρκετή κίνηση, ενώ στα καταστήματα εστίασης, υπήρχαν βέβαια αποστάσεις, όμως, από την άλλη με δυσκολία μπορούσε να βρει κανείς τραπέζι.

Ήταν ένα από τα βράδια του Σαββάτου η Πάτρα παρουσίασε σημαντική κίνηση σε όλα σχεδόν τα σημεία του κέντρου της,  με τον κόσμο να θέλει να ξεσκάσει. Όμως η τάση αυτή εκλαμβάνεται από τις υγειονομικές αρχές, με την έξαρση και την επιθετικότητα που έχει ο κορωνοϊός, ως χαλαρότητα.


Πάτρα | Απαγόρευση κυκλοφορίας - Ένταση στην Πλατεία Όλγας

Βίντεο: ionian channel