Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης έκανε λόγο ούτε λίγο ούτε πολύ για «εθνικισμό», αναφερόμενος στο δυνητικό δικαίωμα της Ελλάδας να επεκτείνει στα 12 ναυτικά μίλια τα χωρικά της ύδατα!

«Γιατί χαίρεται ο κόσμος και χαμογελάει πατέρα»; θα ρωτάει το Ελληνόπουλο τον πατέρα του σε λίγα χρόνια από τώρα στη θέα των «φίλων» και «συμμάχων» μας, που θα δακτυλοδείχνουν την ακρωτηριασμένη από τους Τούρκους Ελλάδα.

Κι εκείνος θα απαντά: «Γιατί καταφέραμε να σας παραδώσουμε μια χώρα μικρότερη, γιε μου. Μια χώρα μικρότερη από εκείνην που παραλάβαμε εμείς από τους ήρωες του '40, τους οποίους γιορτάζουμε άψυχα και μηχανικά, αφού προηγουμένως τους έχουμε ακυρώσει μέσα μας».

Ναι, θα καταργήσουμε πράγματι κι αυτούς, και τους προηγούμενους καθαγιασμένους μάρτυρες του Έθνους μας στα τρεις χιλιάδες χρόνια ένδοξης Ιστορίας, αν αποδεχτούμε να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές των Ελλήνων έστω και κατά μια βραχονησίδα μικρότερο το Αιγαίο για χάρη της «συνεκμετάλλευσης» του φυσικού πλούτου του με τους πειρατές των θαλασσών μας.

Αυτούς τους ίδιους πειρατές που μετέτρεψαν το ελληνικό Αρχιπέλαγος σε «γκρίζο», διαφιλονικούμενο θαλάσσιο χώρο, αφού δίνουμε το ελεύθερο στον «σουλτάνο» (μια που αφήσαμε ακάλυπτη τη θαλάσσια ζώνη από τον 28ο ως τον 32ο μεσημβρινό και φοβόμαστε να επεκτείνουμε τα ναυτικά μας μίλια από 6 σε 12, υπό τον φόβο του τουρκικού casus belli) να αλωνίζει με τα ερευνητικά και τα γεωτρύπανά του στα άγια νερά του.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, έχουμε τώρα και τον κ. Χρυσοχοϊδη να χαρακτηρίζει, εμμέσως πλην σαφώς, «εθνικιστές» όλους όσοι υποστηρίζουν ένα αναφαίρετο κυριαρχικό δικαίωμα της πατρίδας μας!

Ντροπή, και πάλι ντροπή! Όπως διδάσκει η Ιστορία, ο κατευνασμός δίνει σταδιακά τη θέση του στη μειοδοσία και αυτή με τη σειρά της, όπως πάμε, αν δεν αναχαιτιστεί, θα στρώσει το έδαφος στον εθνικό ακρωτηριασμό.

Με όλα όσα ζούμε και ακούμε τελευταία, θα τρίζουν τα κόκαλα αυτών που έπεσαν υπέρ πίστεως και πατρίδος, αυτών που θυσιάστηκαν στο πέρασμα των αιώνων για τα όσια και τα ιερά της φυλής μας.

Στην παρακαταθήκη του ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας, του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή, η εθνική μειοδοσία δεν είχε καμία απολύτως θέση, ήταν αδιανόητη.

Ο σημερινός πρόεδρος της και πρωθυπουργός, πρέπει να «μαζέψει» άμεσα τον κ. Χρυσοχοίδη και τον κάθε κ. Χρυσοχοϊδη, που εκφράζει μειοδοτικές θέσεις.

Πριν είναι πολύ αργά, ας συνειδητοποιήσουν οι κυβερνώντες ότι κανένας Νεοδημοκράτης, κανένας Έλληνας πατριώτης δεν μπορεί να συναινέσει με τη εθνική μειοδοσία και με τον εθνομηδενισμό, που ανοίγουν την κερκόπορτα στην απώλεια εθνικής κυριαρχίας.

Μέρες που είναι, λέμε το δικό μας ηχηρό «ΟΧΙ», στους εθνικούς μειοδότες και στους εθνομηδενιστές, καθώς η εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας και η προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας είναι αδιαπραγμάτευτες.