Ψυχραιμία επικρατεί στην εστίαση και γενικότερα στα νυχτερινά καταστήματα της Πάτρας μετά την γνωστοποίηση της είδησης ότι το γνωστό νυχτερινό κλαμπ Discο room, όπως ανακοίνωσε και η διεύθυνση του έχει κρούσματα κορωνοϊού στους εργαζόμενους του.

Αρχικά η είδηση, όπως ήταν λογικό, προκάλεσε έντονη ανησυχία, όμως ο τρόπος που το αντιμετώπισε η διεύθυνση του καταστήματος δημοσιεύοντας το όλο ζήτημα και προχωρώντας σε ιχνηλατήσεις των εργαζόμενων του, μετρίασε την ανησυχία αυτή.

Το ζήτημα είναι οι επαφές των πελατών του καταστήματος με τα κρούσματα που προέκυψαν. Ωστόσο, σύμφωνα με εκτιμήσεις, υπάρχει η πεποίθηση ότι δεν πρόκειται να υπάρξει διασπορά από την συγκεκριμένη εστία, αφού χρειάζεται ένας χρόνος για να μεταδοθεί ο ιός, ενώ το ζήτημα αντιμετωπίστηκε εγκαίρως.

Όσο για τον πανικό που λέγεται ότι προκλήθηκε στην νυχτερινή ζωή της Πάτρας, αυτό δεν υφίσταται και τόσο από την στιγμή που μετά το κλείσιμο των καταστημάτων στις 12 τα μεσάνυχτα, δεν υφίσταται και νυχτερινή ζωή.

Το όλο θέμα βέβαια δείχνει αφενός την μεταδοτικότητα και την επιθετικότητα  του ιού, αλλά από την άλλη φανερώνει ότι όταν γίνονται τα πράγματα όπως πρέπει, η εστίαση και η αναψυχή γενικότερα, μπορεί μέσα από τις ιχνηλατήσεις να αντιμετωπίσει και τις χειρότερες καταστάσεις.

Να σημειωθεί ότι στο κατάστημα λαμβάνονταν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από τους εργαζόμενους, ενώ τηρούνταν και τα προβλεπόμενα για την χωρητικότητα του, κατά συνέπεια υπήρχαν αποστάσεις. 

Παράλληλα, είχαν γίνει έλεγχοι από τις αρμόδιες αρχές που επιβεβαιώνουν την τήρηση των όσων προβλέπονται από το πρωτόκολλο.

Θυμίζουμε ότι το Disco room θα κλείσει για 15 ημέρες, ενώ κλειστό είναι από την Κυριακή και το διπλανό μαγαζί που ανήκει στην ίδια διεύθυνση, με πρωτοβουλία της ιδιοκτησίας, προκειμένου να γίνουν και εκεί τεστ στους εργαζομένους.