Στο βορειοδυτικό άκρο της Πελοποννήσου, σε μια «μύτη» προικισμένη από τη φύση, βρίσκεται το δάσος της Στροφυλιάς.
Λοφίσκοι από άμμο κατά μήκος της ακτής σμιλευμένοι από το κύμα και τα θαλάσσια ρεύματα σχημάτισαν στο πέρασμα του χρόνου τη λίμνη του Πρόκοπου και τη λιμνοθάλασσα Κοτύχι, δημιουργώντας μαζί με το δάσος της Στροφυλιάς ένα εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον∙ ένα εθνικό πάρκο 22.000 στρεμμάτων που προστατεύεται από τη Συνθήκη Ραμσάρ και το Δίκτυο Natura.

Από το πρώτο σας βήμα στο δάσος της Στροφυλιάς οι αισθήσεις σας "πιάνουν δουλειά". Πεύκο, κέδρος, θυμάρι, μυρτιά και φασκόμηλο ανακατεύονται προσφέροντας σας ένα ταξίδι πνευματικής χαλάρωσης και σωματικής αναζωογόνησης.


Τα πεύκα διαδέχονται τις κουκουναριές –τα δέντρα που δίνουν στο δάσος το όνομά του, καθώς "στροφυλιά" σημαίνει κουκουναριά– ενώ στη συνέχεια ανοίγονται μπροστά στα μάτια σας οι αμμόλοφοι και οι αμμοθίνες.

Ο Μαΐστρος, ο γλύπτης του τοπίου της Στροφυλιάς, δημιουργεί αμμόλοφους με χαρακτηριστική κυματοειδή μορφή σε όλο το μήκος και πλάτος της παραλίας Καλογριάς που ντύνει το δάσος.

To δάσος, μαζί με τη λιμνοθάλασσα, αποτελεί ένα σημαντικό ζωντανό οικοσύστημα, που έχει χαρακτηριστεί καταφύγιο άγριας ζωής και φιλοξενεί πολλά άγρια είδη.

Μέσα από τις φωτογραφίες της Κατερίνας Τσινιάς από το facebook αποκαλύπτουμε τις φθινοπωρινές ομορφιές της περιοχής.