Δύο σημαντικά έργα προχωράει το ΠΕΑΚ που θα βελτιώσουν και θα ενισχύσουν τις αθλητικές υποδομές της Πάτρας.

Το πρώτο έργο αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση τριών βασικών εγκαταστάσεων του ΠΕΑΚ, του κολυμβητηρίου Α. Πεπανός, του Δ. Τόφαλος και του Κώστα Πετρόπουλος.

Ο φάκελος για την ενεργειακή αναβάθμιση του κολυμβητηρίου Α. Πεπανός που λόγω του μεγάλου κόστους που έχουν τα λειτουργικά έξοδα της θερμαινόμενης πισίνας κρίθηκε καλό να δοθεί προτεραιότητα, έχει ήδη σταλεί προς έγκριση.

Τα έργο της ενεργειακής αναβάθμισης θα γλιτώσει το ΠΕΑΚ από έξοδα τουλάχιστον 40.000 ευρώ, όσο περίπου κοστίζει τα χρήματα που δίνονται αυτή τη στιγμή για τη σωστή λειτουργία της πισίνας του κολυμβητηρίου.

Από εκεί και πέρα ετοιμάζονται οι φάκελοι για την ενεργειακή αναβάθμιση του Δ. Τόφαλος και του κλειστού γυμναστηρίου του Κουκούλι, Κ. Πετρόπουλος, με τις αντίστοιχες μελέτες να ετοιμάζονται και να καταθέτονται μέσα στους επόμενους μήνες.

Τα έργα αυτά θα βοηθήσουν το ΠΕΑΚ να γλιτώσει αρκετά χρήματα από αυτά που δίνει για τα λειτουργικά έξοδα των δύο αυτών μεγάλων αθλητικών εγκαταστάσεων, ενώ θα ενισχύσουν την προστασία και τη συντήρηση τους από την υγρασία και τη φθορά του χρόνου.


Το σχέδιο για την επαναλειτουργία του βοηθητικού του Τόφαλος

Πέρα από τα όσα «τρέχουν» για την ενεργειακή αναβάθμιση των τριών αυτών αθλητικών εγκαταστάσεων του ΠΕΑΚ, υπάρχει και ένα ακόμα έργο που θα δώσει μία μεγάλη ανάσα στον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Αυτό της επιδιόρθωσης και της επαναλειτουργίας του «Δ. Τόφαλος». Το συγκεκριμένο γήπεδο ήταν να κατεδαφιστεί αφού είχε θεωρηθεί ακατάλληλο και πράγματι τα τελευταία χρόνια είναι κλειστό και δεν λειτουργεί. 

Το κόστος της κατεδάφισης του θα έφτανε 200.000 ευρώ, ωστόσο το ΠΕΑΚ με τα ίδια περίπου χρήματα ανακάλυψε ότι υπάρχουν περιθώρια για την επιδιόρθωση του, κρατωντας έτσι ένα γήπεδο ζωντανό. 

Με τις επιδιορθώσεις του βοηθητικού γηπέδου και βάζοντας το πάλι σε λειτουργία θα πάρουν έτσι μία μεγάλη ανάσα όλα τα σωματεία και ο ερασιτεχνικός αθλητισμός της Πάτρας.

Βλέπετε, δεκάδες σωματεία, διαφόρων αθλημάτων, από τη στιγμή που έκλεισε το βοηθητικό Δ. Τόφαλος, έχασαν τη στέγη τους. 

Πλέον, επιστρέφοντας πίσω στο βοηθητικό του Δ. Τόφαλος, θα αυξήσουν τις ώρες προπόνησης τους, αποφορτίζοντας ταυτόχρονα το βασικό Στάδιο που έχει σηκώσει όλο αυτό το διάστημα μεγάλο βάρος.