Μέσα σε είκοσι λεπτά της ώρας περίπου η Πάτρα έγινε μία έρημη πολιτεία από τα μεσάνυχτα του Σαββατόβραδου και μετά, εξαιτίας της απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

Το θετικό είναι ότι άπαντες πειθάρχησαν ακόμα και οι νεαροί που μέχρι τις 11:30 το βράδυ περίπου συνωστίζονταν στις σκάλες της Πατρέως (κυρίως εκεί) , της Γεροκωστοπούλου και της Αγίου Νικολάου.

Στην πλατεία Γεωργίου μάλιστα οι νεαροί είχαν βάλει και ηχεία στο πάνω μέρος της και υπήρχε αρκετός κόσμος, έως που εμφανίστηκαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, κάνοντας τις απαραίτητες συστάσεις.

Και εκεί από τη 1 τα ξημερώματα και μετά η πλατεία ήταν άδεια. Συστάσεις έγιναν και στους θαμώνες της πλατείας Όλγας, με την αστυνομία να κάνει την εμφάνιση της μετά τα μεσάνυχτα.

Οι περισσότεροι και σε αυτή την περίπτωση υπάκουσαν με εξαίρεση μια ομάδα είκοσι νεαρών που φώναζε συνθήματα κατά των αστυνομικών. Όμως γενικότερα δεν υπήρξαν επεισόδια και η βραδιά κύλησε ήρεμα σχετικά για την αστυνομία. Ωστόσο, οι έλεγχοι και οι περιπολίες ήταν συνεχείς καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Απόλυτη συμμόρφωση, άλλωστε, έδειξαν για ακόμα μία φορά τα καταστήματα εστίασης και οι επαγγελματίες του κλάδου, κλείνοντας από τα μεσάνυχτα και μετά.

Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν μέσα σε σχεδόν μισή ώρα, εκεί που η Πάτρα ήταν μία πόλη γεμάτη από ζωή, σε ένα όμορφο καλοκαιρινό Σαββατόβραδο του Οκτώβρη, έγινε άδεια και έρημη.


Φωτό - Μενέλαος Μιχαλάτος

Φωτό - Μενέλαος Μιχαλάτος

Δεν έβρισκες τραπέζι να κάτσεις

Αξίζει να αναφέρουμε ότι νωρίτερα τα καταστήματα εστίασης ήταν γεμάτο από κόσμο, τηρώντας πάντα τις αποστάσεις και τα μέτρα, ενώ σε όλα τα εστιατόρια από την Τριών Ναυάρχων και τα Ψηλαλώνια, έως την Ηφαίστου, την Ρήγα Φεραίου και το Κάστρο, με δυσκολία έβρισκες τραπέζι να κάτσεις.

Απόδειξη ότι ο κόσμος έχει ανάγκη λίγο να ξεσκάσει μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση που συμβαίνει με την πανδημία.