Εντάξει δεν λέμε. Υπάρχουν μέτρα για τον κορωνοϊό που θα πρέπει να παρθούν, ώστε να περιοριστεί η διασπορά του.

Υπάρχουν όμως και άλλα που κανείς δεν μπορεί να τα καταλάβει. Ειδικότερα τα όσα συμβαίνουν στην εστίαση και στο χώρο των μουσικών και στους λίγους που έχουν βρει μία εργασία στα εξίσου λίγα live.

Η ταφόπλακα στα live είναι το μέτρο που εφαρμόζεται για τα…. μικρόφωνα προκειμένου να μην υπάρχει εξάπλωση του ιού. Πλέον στους χώρους εστίασης που κάνουν live επιτρέπονται μόνο τρεις μουσικοί και αυτοί χωρίς μικρόφωνα.

Είναι δυνατόν; Και όμως ναι. Οι μουσικοί έτσι θα παίζουν και θα τραγουδούν, χωρίς να τους ακούει κανείς. Η ανάρτηση της τραγουδίστριας – μουσικού Χρυσούλας Κεχαγιόγλου, που τραγουδάει σε μαγαζιά της πρωτεύουσας είναι χαρακτηριστική.

Αναφέρει τα εξής: "Παραπλανητική φωτογραφία (κάτω). Θέλω απλά να σας πω ότι από σήμερα (Σάββατο) για να έχει μουσική ένας χώρος εστίασης (κάπου που τρως, δηλαδή) επιτρέπονται μόνο 3 μουσικοί χωρίς μικρόφωνα.

Δηλαδή, τα ελάχιστα μαγαζιά που αντέχουν να βάλουν μουσική με 50% χωρητικότητα, θα πληρώνουν μουσικούς που δε θα μπορεί να τους ακούσει ο κόσμος που θα μπει στο χώρο.

Θέλω να ευχαριστήσω αυτήν την κυβέρνηση για την αγάπη που δείχνει στη ζωντανή εκτέλεση της μουσικής, για την έννοια που έχει μην τυχόν και ξεσκάσει ο κόσμος μετά από όλο αυτό που ζει και για την άνεση με την οποία ανακοινώνει το θάνατο ενός ολόκληρου κλάδου.

Πραγματικά, αν είστε από αυτούς που πιστεύουν ότι όλα αυτά είναι για το καλό οποιουδήποτε, τη στιγμή που στα ΜΜΜ γίνεται ο χαμός και που στη φιέστα για το '21 τραγουδούσαν έξω καρδιά και χόρευαν χιλιάδες άτομα χωρίς μάσκα επί πληρωμή, τι να σας πω. Δώστε μας από αυτό που πίνετε…».