Παράταση έως τις 4 Νοεμβρίου πήρε η προθεσμία συμμετοχής στο πρόγραμμα επιδότησης των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την πανδημία.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος έλαβε υπόψη της την έκκληση δεκάδων επιχειρήσεων που σκοπεύουν να κάνουν την αίτηση, ελπίζοντας στη διεκδίκηση των χρημάτων αυτών που θα τους δώσουν μια σημαντική ανάσα στην οικονομική κρίση που έφερε η πανδημία και η οποία συνεχίζεται.

Η έκκληση αυτή αφορούσε στο να δοθεί μία παράταση, τουλάχιστον μιας εβδομάδας, καθώς η ολοκλήρωση της επεξεργασίας της αίτησης, πρέπει να περάσει από κάποια στάδια και πολλές από τις επιχειρήσεις δεν προλάβαιναν να είναι εντός του χρόνου προθεσμίας.

Έτσι, η Περιφέρεια πήρε την απόφαση να προχωρήσει σε μία παράταση της λήξης προθεσμίας συμμετοχής του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος, μιας περίπου εβδομάδας, προκειμένου να δώσει τη δυνατότητα και σε άλλες επιχειρήσεις να κάνουν την αίτηση.

Η προθεσμία συμμετοχής έληγε κανονικά στις 26 Οκτωβρίου και το πρόγραμμα είχε ανοίξει από τις 6 του μήνα. Το ενδιαφέρον, όπως ήταν αναμενόμενο από την αρχή λόγω της μεγάλης ζημιάς που έχει υποστεί η πραγματική αγορά από την πανδημία, ήταν έντονο.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις οι αιτήσεις αναμένεται να φτάσουν τις 3.000 στον αριθμό. Θυμίζουμε ότι το πρόγραμμα αυτό τροφοδοτεί με ζεστό χρήμα την αγορά, με την μορφή κεφαλαίου κίνησης και όχι δανείων, χωρίς να ζητάει δηλαδή τα ποσά πίσω.

Τα χρήματα που πρόκειται να δώσει στις επιχειρήσεις που η αίτησή τους θα εγκριθεί, ξεκινούν από τα 5.000 ευρώ και φτάνουν στα 50.000 ευρώ, ανάλογα με το μέγεθος της ζημιάς και τον τζίρο της κάθε επιχείρησης.