Είναι θετικό ότι η Αχαΐα κατόρθωσε να πέσει επίπεδο, σε μία περίοδο μάλιστα που η διασπορά του κορωνοϊού σε όλη σχεδόν τη χώρα βρίσκεται σε έξαρση.  

Από την άλλη, σύμφωνα με πολλούς, είναι και επικίνδυνο γιατί μπορεί να λειτουργήσει σαν «παγίδα». Να χαλαρώσουν δηλαδή οι πολίτες, να μην υπάρξει η πλήρη τήρηση των μέτρων και από τα μεσάνυχτα και μετά να συνεχιστούν οι συνωστισμοί των νεαρών στις σκάλες και στους κοινόχρηστους χώρους της Πάτρας.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Άννα Μαστοράκου, αυτό είναι ένα σημείο στο οποίο οι Πατρινοί και οι γενικότερα οι πολίτες της περιοχής, θα πρέπει να δείξουν προσοχή.

Η ίδια μιλώντας στο patrasevents.gr τονίζει τα εξής: «Πράγματι έχουμε περάσει στο επίπεδο 2 που επιβάλλει μία χαλάρωση των μέτρων, όμως, η επιδημιολογική κατάσταση της περιοχής, δεν συνάδει και τόσο με την κατάσταση που υπάρχει στον υγειονομικό τομέα.

Οι πιέσεις εκεί με τους ασθενείς του κορωνοϊού συνεχίζονται και το γεγονός αυτό είναι ανησυχητικό, σε συνδυασμό πάντα με το ότι φτάνουμε σε μία χρονική περίοδο που πέφτουν οι θερμοκρασίες, κάτι που βοηθάει στην εξάπλωση της διασποράς.

Το ότι πέσαμε ένα επίπεδο και έγιναν τα μέτρα πιο χαλαρά, κάτι που προφανώς οφείλεται σε αλγόριθμους που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο, δεν σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να έχουμε την ίδια προσοχή στην τήρηση των μέτρων.

Η σταθερότητα που δείξαμε στον αριθμό των κρουσμάτων και το ότι δεν αφήσαμε τον κορωνοϊό να επεκταθεί, αυτά είναι στοιχεία που εύκολα από τη μία στιγμή στην άλλη, μπορεί να αλλάξουν.

Υπήρξαν αρκετές περιοχές που έπεσαν επίπεδο και στη συνέχεια ο κορωνοϊός εμφάνισε και πάλι έξαρση. Δεν πρέπει να χαλαρώνουμε, θα πρέπει να έχουμε την ίδια προσοχή και να τηρούμε απόλυτα τα μέτρα, με την ίδια ευλάβεια και συνέπεια, ακόμα και όταν από τη Δευτέρα, περάσουμε στο επίπεδο 2».

Μάλιστα, σύμφωνα με την κ. Μαστοράκου, καλό θα ήταν τα άτομα που έχουν υποκείμενα νοσήματα και ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες να προχωρούν με δική τους πρωτοβουλία στην καθολική χρήση της μάσκας, παρόλο που το επίπεδο 2 δεν το επιβάλει, παρά μόνο στους εσωτερικούς χώρους και όπου υπάρχει συγχρωτισμός.