Αυλαία έριξε χθες το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στην ιστορική δίκη της Χρυσής Αυγής αποφασίζοντας ομόφωνα ότι 39 από τους καταδικασθέντες θα εκτίσουν τις ποινές τους στη φυλακή.

Ανάμεσα σε αυτούς βρίσκεται και το διευθυντήριο της Χρυσής Αυγής, δηλαδή οι Ηλίας Κασιδιάρης, Ιωάννης Λαγός, Χρήστος Παππάς, Ηλίας Παναγιώταρος, Γιώργος Γερμενής και Αρτέμης Ματθαιόπουλος, αλλά και καταδικασθείς για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς.

Πεντέμισι χρόνια μετά την έναρξη της δίκης, η διευθυντική ομάδα του νεοναζιστικού μορφώματος αλλά και όσοι έχουν εμπλακεί σε σοβαρές ενέργειες που «χρεώθηκαν» στην οργάνωση όπως έκρινε το δικαστήριο από το 2008 έως την δολοφονία Φύσσα το 2013 θα οδηγηθούν στη φυλακή καθώς το δικαστήριο αρνήθηκε να δώσει αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση.
Με την ανακοίνωση της απόφασης από την πρόεδρο της έδρας Μαρία Λεπενιώτη, ένα ένα τα μέλη της Χρυσής Αυγής άρχισαν να παρουσιάζονται αυτοβούλως στα οικεία τους αστυνομικά τμήματα προκειμένου να παραδοθούν, ενώ άλλοι, όπως ο πρώην βουλευτής Αρτέμης Ματθαιόπουλος συνελήφθησαν άμεσα καθώς βρίσκονταν στο δικαστήριο.

Ειδικότερα, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Γιώργος Γερμενής και ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος παρουσιάστηκαν στο αστυνομικό τμήμα Ραφήνας, ο πυρηνάρχης της Νίκαιας Γιώργος Πατέλης και ο Γιάννης Καζαντζόγλου, παραδόθηκαν στη Νίκαια, ο Γιώργος Τσακανίκας στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής και οι Αναστάσιος Πανταζής και Μάρκος Ευγενικός στο ΑΤ Περάματος. Ο Μάριος Αναδιώτης παρουσιάστηκε στο ΑΤ Δραπετσώνας, ενώ ένας ακόμα από τους καταδικασθέντες, ο Ιωάννης-Βασίλειος Κομιανός, παρουσιάστηκε αυτοβούλως στην Κέρκυρα.

Τέλος, και ο Γιώργος Ρουπακιάς αργά χθες το βράδυ μεταφέρθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, όταν εκδόθηκε το απόσπασμα της απόφασης του δικαστηρίου που ήρε την κατ’ οίκον κράτηση και την μετέτρεψε αυτόματα σε σύλληψη και φυλάκιση.