Θέματα που αφορούν τη λειτουργία του Πανεπιστημίου της Πάτρας και τη σύνδεσή του με την πόλη και την ευρύτερη περιοχή συζήτησαν σήμερα κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν στην Πρυτανεία, ο Πρόεδρος του ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α. Νομού Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο Αντιπρόεδρος του  Συνδέσμου Κωνσταντίνος Παλαιολόγος και ο νέος Πρύτανης του Πανεπιστημίου Χρήστος Μπούρας. 

Οι κ.κ. Αλεξόπουλος και Παλαιολόγος ευχήθηκαν καλή επιτυχία στον κ. Μπούρα για την ανάληψη των καθηκόντων του και ζήτησαν να ενημερωθούν για τα ζητήματα που αποτελούν πρώτη προτεραιότητα για το Πανεπιστήμιο της  Πάτρας σε σχέση με την εύρυθμη λειτουργία του και τον επιστημονικό του ρόλο, ο οποίος είναι καίριας σημασίας για την ανάπτυξη της περιοχής σε πολλά επίπεδα. 

Εκφράστηκε η αμέριστη στήριξη του ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α. Νομού Αχαΐας στα αιτήματα της Πρυτανείας για επαρκή χρηματοδότηση του Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος της Δυτικής Ελλάδας και πλήρη στελέχωσή του με το απαραίτητο διοικητικό και εκπαιδευτικό προσωπικό, αλλά και η στήριξη στα αιτήματα που έχουν να κάνουν με τις υποδομές του Ιδρύματος, την προσβασιμότητα, τη σχέση του με τους Φορείς (αυτοδιοικητικούς, πολιτικούς  και επιστημονικούς) και τις δυνατότητες περαιτέρω συνεργασίας. 

Στη συνέχεια συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την πορεία της Πάτρας, της Αχαΐας και τη Δυτικής Ελλάδας σε συνάρτηση με τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει το Πανεπιστήμιο για την προώθησή τους.  

Σε ό,τι αφορά τον ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α. Νομού Αχαΐας, ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου ζήτησαν από τον Πρύτανη τη συνεργασία του Πανεπιστημίου σε  θέματα  που είναι κοινού ενδιαφέροντος όπως η διαχείριση των στερεών αποβλήτων και η αναβάθμιση του περιβάλλοντος ενώ  ενημέρωσαν τον κ. Μπούρα σε σχέση με τη λειτουργία και την πορεία του νέου Συνδέσμου και την πρόκληση της επίλυσης ενός χρόνιου προβλήματος για την Αχαΐα που είναι η διαχείριση των απορριμμάτων. 

Συμφωνήθηκε να υπάρξει μια τακτική και διαρκής επικοινωνία προκειμένου να  συγκεκριμενοποιηθούν και οριστικοποιηθούν δυνατές συνεργασίες μεταξύ ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α. Αχαΐας και Πανεπιστημίου Πατρών.