Από τη στιγμή που δεν φαίνεται να υπάρχει στον ορίζοντα κανένα επενδυτικό ενδιαφέρον για την ταβέρνα της Ιχθυόσκαλας, στην παραλιακή ζώνη της Πάτρας, απέναντι από τον Άγιο Ανδρέα και δίπλα στον Φάρο, ο Δήμος έχει πάρει την εξής απόφαση.

Να μεταφέρει το εικαστικό εργαστήρι στο κτίριο της πρώην Ιχθυόσκαλας, έτσι ώστε να σταματήσει η καταπάτηση του από σκηνίτες Ρομά και μετανάστες που το έχουν μετατρέψει όλα αυτά τα χρόνια που το κατάστημα είναι κλειστό σε υγειονομική βόμβα.

Την απόφαση αυτή έχει πάρει ομόφωνα και το Δημοτικό Συμβούλιο για το ζήτημα. Η μετακόμιση του εικαστικού εργαστηρίου από τις αίθουσες του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου όπου στεγαζόταν έως τώρα θα γίνει μέσα στο προσεχές διάστημα.

Ο χώρος της πρώην ταβέρνας με την οποία είχαν συνδεθεί αρκετοί Πατρινοί παλιότερα, πηγαίνοντας εκεί για ψαράκι, χρειάζεται να καθαριστεί, αλλά και να γίνουν τεχνικές εργασίες, καθώς σε ορισμένα τμήματα του υπάρχουν καταστροφές στο κτίριο. 

Σύμφωνα με μαρτυρίες ανθρώπων που περνούν συχνά από το σημείο, αυτό το κτίριο έτσι όπως είναι τώρα, αποτελεί μία υγειονομική βόμβα.

Ακαθαρσίες παντού, σπασμένα τζάμια, φιάλες υγραερίου, αποφάγια, στους εσωτερικούς, αλλά και στους εξωτερικούς χώρους, είναι μόνο λίγα από τα όσα μπορεί να δει κανείς στην πρώην ταβέρνα που έχει γίνει τρώγλη.

Βλέπετε, ο χώρος αυτός που εκτός της αντιαισθητικής του εικόνας βγάζει μία έντονη δυσοσμία, ήταν το κατάλυμα ανθρώπων που κατά καιρούς κατασκήνωναν στο Νότιο Πάρκο, τους καλοκαιρινούς και τους χειμερινούς μήνες. 

Σε ένα σημείο από το οποίο περνούν καθημερινά δεκάδες Πατρινοί, υπάρχει παιδική χαρά, μια άλλη επιχείρηση και γενικότερα είναι ένα μέρος, απέναντι από τον Φάρο και τον Άγιο Ανδρέα, τουριστικού ενδιαφέροντος.

Με λίγα λόγια η όλη κατάσταση μόνο κολακευτική δεν ήταν για την εικόνα της Πάτρας. Τώρα τουλάχιστον, με την μεταφορά του Εικαστικού Εργαστηρίου εκεί, θα πάρει ζωή από τους εκπαιδευτικούς και τους δεκάδες μαθητές του συγκεκριμένου πολιτιστικού φορέα.