Έκκληση για παράταση της προθεσμίας συμμετοχής στο πρόγραμμα επιδοτήσεων του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος, απευθύνουν στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, δεκάδες μικρομεσαίοι και ελεύθεροι επαγγελματίες της περιοχής.

Τα πρόγραμμα άνοιξε στις 6 Οκτωβρίου και η τελευταία ημέρα προθεσμίας συμμετοχής είναι στις 26 του μήνα, σε ότι αφορά τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την πανδημία και που ανήκουν στην επικράτεια της Δυτικής Ελλάδος.

Υπάρχει, δηλαδή, ένα διάστημα είκοσι ημερών που μπορούν οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις να ξεκινήσουν αυτές τις διαδικασίες και να ολοκληρώσουν την αίτηση τους.

Διάστημα, όμως, το οποίο σύμφωνα με τα μηνύματα που λαμβάνουν όλοι οι εμπλεκόμενοι συνδικαλιστικοί φορείς των ελεύθερων επαγγελματιών που έχουν δικαίωμα για να κάνουν την αίτηση, δεν είναι αρκετό.

Υπάρχει μια διαδικασία που έχει τις δικές της φάσεις μέχρι να ολοκληρωθεί η επεξεργασία της αίτησης, ενώ την ίδια στιγμή γίνεται χαμός στην υπηρεσία ΓΕΜΗ του Επιμελητηρίου Αχαΐας, όπως και στο Πρωτοδικείο, από όπου χρειάζεται να περάσουν τα χαρτιά που απαιτούνται.  

Οι λογιστές των επιχειρήσεων που κάνουν τις αιτήσεις για το πρόγραμμα, "τρέχουν" έτσι και δεν φτάνουν και μεταφέρουν την ανάγκη για παράταση της προθεσμίας για να προλάβουν οι ενδιαφερόμενοι να διεκδικήσουν το ποσό που δικαιούνται.  

Σύμφωνα με πληροφορίες η Περιφέρεια εξετάζει το θέμα, ενώ και ο Εμπορικός Σύλλογος, γνωρίζοντας το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί θα ζητήσει παράταση τουλάχιστον μιας εβδομάδας από τη λήξη της προθεσμίας.

Θυμίζουμε ότι το πρόγραμμα αυτό είναι το μοναδικό που χρηματοδοτεί με κεφάλαιο κίνησης τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την πανδημία και έτσι είναι σίγουρο ότι θα αποτελέσει μία ανάσα για δεκάδες ελεύθερους επαγγελματίες.