Θέμα δημιουργήθηκε με το ζήτημα του ανοίγματος των εμπορικών καταστημάτων, σύμφωνα με τον υγειονομικό χάρτη και τα όσα ορίζει αυτός για τις περιοχές που βρίσκονται σε επίπεδο 3.

Σύμφωνα με τον χάρτη τα εμπορικά καταστήματα που βρίσκονται στο επίπεδο 3 θα πρέπει να ανοίγουν στις 10:00 το πρωί και όχι στις 9 ή στις 9.30.

Το ζήτημα αυτό είχε δημιουργήσει μία σύγχυση, καθώς το μόνο που δεν θα ήθελαν τα εμπορικά μαγαζιά αυτή τη χρονική περίοδο είναι να δεχθούν πρόστιμα από αστυνομία και κλιμάκια.

Το όλο θέμα είχε ως αποτέλεσμα την παρέμβαση της Ομοσπονδίας για να ξεκαθαρίσει τα πράγματα αφού στο Αίγιο έγιναν συστάσεις σε μαγαζιά που είχαν ανοίξει πριν τις 10.

Στην Πάτρα, δημιουργήθηκε και εδώ μία σύγχυση, ενώ υπήρξαν και κάποιες μουρμούρες ορισμένων εμπόρων που μίλησαν για μία μείωση του ωραρίου.

«Υπήρξε ένα θέμα, αλλά όχι τόσο σημαντικό» τονίζει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κώστας Ζαφειρόπουλος. «Έτσι και αλλιώς η εμπορική κίνηση στα μαγαζιά ξεκινάει από τις 10 και μετά».

Το σημαντικό θέμα για τον κ. Ζαφειρόπουλο και τα καταστήματα της αγοράς, είναι πως από τη στιγμή που εφαρμόστηκαν τα νέα μέτρα μειώθηκε ακόμα περισσότερο η κίνηση στα μαγαζιά, αλλά και το ενδιαφέρον.

Τι σημαίνει αυτό; «Ο κόσμος, όχι μόνο δεν ψωνίζει αυτές τις δύο εβδομάδες, αλλά έχει μειώσει κάθετα την επισκεψιμότητα στα μαγαζιά, κάτι που σημαίνει ότι το ζήτημα πλέον καν δεν τον ενδιαφέρει».

Η πορεία της επιδημίας στην Αχαΐα και όλα τα μέτρα που εφαρμόστηκαν, όπως αυτό με την υποχρεωτική χρήση της μάσκας, αλλά και γενικότερα το κλίμα που επικρατεί έχει επηρεάσει αρνητικά την αγορά.

Δεν υπάρχει ψυχολογία στον καταναλωτή. Και αυτό φυσικά έχει συνέπειες για τους εμπόρους και τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Να σημειώσουμε πως από τη Δευτέρα ο νομός περνά στο κίτρινο επίπεδο με τα καταστήματα να ανοίγουν στις 9 το πρωί.