Από τις 4 Νοεμβρίου 2020, με τον πομποδέκτη ΟΛΥΜΠΙΑ PASS μπορείτε να ταξιδεύετε σε όλη την χώρα και να απολαμβάνετε γρήγορες και άνετες διαδρομές, μέσω της ανανεωμένης υπηρεσίας διαλειτουργικότητας Greek Interoperable Tolling Systems (GRITS).

Η υπηρεσία GRITS παρέχεται δωρεάν μέσω του ΟΛΥΜΠΙΑ PASS για τις ηλεκτρονικές λωρίδες διοδίων όλων των αυτοκινητόδρομων της χώρας: Αττική Οδός, Μορέας, Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, Νέα Οδός, Κεντρική Οδός, Εγνατία Οδός και Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης», που καλύπτουν συνολικά 2.133 χιλιόμετρα. Σημειώνεται ότι η Ολυμπία Οδός Λειτουργία ανέλαβε καθοριστικό συντονιστικό ρόλο για την επίτευξη της διαλειτουργικότητας.

Οι οδηγοί που είναι ήδη κάτοχοι πομποδέκτη ΟΛΥΜΠΙΑ PASS ή και οποιουδήποτε άλλου πομποδέκτη ελληνικού αυτοκινητόδρομου δεν χρειάζεται να προβούν σε κάποια ενέργεια, καθώς η διαλειτουργικότητα θα ενεργοποιηθεί αυτόματα και χωρίς κόστος.

Για όσους θέλουν να αποκτήσουν πομποδέκτη ΟΛΥΜΠΙΑ PASS η διαδικασία είναι πολύ απλή.

  • Μπορείτε να κάνετε Online εγγραφή στην ιστοσελίδα www.olympiaodos.gr ή
  • Να τηλεφωνήσετε στο 22960 95555

και ο πομποδέκτης θα σας σταλεί δωρεάν στη διεύθυνση που θα δηλώσετε εντός 10 εργάσιμων ημερών. Μπορείτε επίσης να κάνετε την αίτησή σας αυτοπροσώπως σε ένα από τα Σημεία Εξυπηρέτησης Πελατών (ΣΕΠ) της Ολυμπίας Οδού. Στην περίπτωση αυτή φροντίστε να έχετε μαζί σας τα απαραίτητα δικαιολογητικά ώστε να ολοκληρώσετε τη διαδικασία και να παραλάβετε τον πομποδέκτη επιτόπου!

Για την αίτηση είναι απαραίτητα τα προσωπικά σας στοιχεία και τα στοιχεία του οχήματος ή των οχημάτων για τα οποία θέλετε να αποκτήσετε πομποδέκτη ΟΛΥΜΠΙΑ PASS.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για την υπηρεσία διαλειτουργικότητας (GRITS)

  • Κάθε αυτοκινητόδρομος εφαρμόζει τη δική του εμπορική πολιτική και προσφέρει τα δικά του εκπτωτικά πακέτα, τα οποία ισχύουν μόνο στο συγκεκριμένο δίκτυο και με τη χρήση του αντίστοιχου πομποδέκτη. Για τις διελεύσεις στους άλλους αυτοκινητόδρομους ισχύουν οι εκάστοτε ονομαστικές τιμές διοδίων.
  • Εάν έχετε περισσότερους από έναν πομποδέκτη στο ίδιο όχημα, πρέπει να τοποθετήσετε στο παρμπρίζ του οχήματός σας, μόνο τον πομποδέκτη που επιθυμείτε να χρεωθεί.
  • Η ανανέωση του χρηματικού υπολοίπου του λογαριασμού σας γίνεται στο δίκτυο πληρωμών του αυτοκινητόδρομου που έχετε επιλέξει να συνεργαστείτε και σύμφωνα με τους όρους του.
  • Στο σταθμό διοδίων επιλέγετε τις ηλεκτρονικές λωρίδες ανάλογα με την κατηγορία του οχήματός σας.

Αναλυτικές πληροφορίες για την υπηρεσία διαλειτουργικότητας μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Ολυμπίας Οδού www.olympiaodos.gr και στο τμήμα Τηλεφωνικής Εξυπηρέτησης Πελατών, καλώντας στο 22960 95555 από Δευτέρα έως Παρασκευή (08.00-18.00).

Συνεργασίες για την εξυπηρέτηση των οδηγών

Η Ολυμπία Οδός συνεχίζει το έργο της με σταθερό προσανατολισμό στην ασφάλεια και την άνεση οδηγών και ταξιδιωτών και δεσμεύεται για την παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου.

Έτσι, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των οδηγών, μέχρι σήμερα:

  • Έχει σταθερή συνεργασία με την Αττική Οδό και τη ΓΕΦΥΡΑ Ρίου-Αντιρρίου για την ενημέρωση των οδηγών σχετικά με σημαντικά μηνύματα που αφορούν τις κυκλοφοριακές και καιρικές συνθήκες μέσω των Πινακίδων Μεταβλητών Μηνυμάτων (VMS) του αυτοκινητόδρομου.
  • Λειτουργεί κοινό Τηλέφωνο Έκτακτης Ανάγκης (1025) με τον αυτοκινητόδρομο ΜΟΡΕΑΣ (Κόρινθος- Τρίπολη- Καλαμάτα) καλύπτοντας όλο το δίκτυο αυτοκινητοδρόμων της Πελοποννήσου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ολυμπία Οδός έχει αναπτύξει και ετοιμάζεται να θέσει σε λειτουργία το πρώτο στη χώρα σύστημα χιλιομετρικής χρέωσης διοδίων, για το οποίο θα υπάρξουν ανακοινώσεις το προσεχές διάστημα.

Κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας απέναντι σε οδηγούς και τοπικές κοινωνίες!