Χωρίς το βραχνά του κορων-ϊού, ζουν οι κάτοικοι του χωριού Πέρκος στην ορεινή Ναυπακτία. Ο φονικός ιός δεν έχει φτάσει στο χωριό των 17 κατοίκων καθώς δεν έχει εντοπιστεί ούτε ένα κρούσμα.

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε η μόνιμη κάτοικος του χωριού Αθηνά Παπαγεωργίου. Σύμφωνα με την κυρία Παπαγεωργίου, η οποία ασχολείται με την κτηνοτροφία, οι κάτοικοι μέχρι τέλος του μήνα θα έχουν μειωθεί στους 5, ενώ το χειμώνα είναι μόλις 3.

Λόγω της γεωγραφίας του χωριού, αλλά και του μικρού αριθμού κατοίκων και επισκεπτών, το χωριό παραμένει «covid free» και πολύ μακριά από το άγχος και την ανησυχία που επικρατεί σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Δείτε το video εδώ.


Γνωρίστε τον Πέρκο
Στην Ορεινή Ναυπακτία, στον Δήμο Θέρμου, συναντάμε το χωριό Πέρκος. Πρόκειται για ένα πανέμορφο παραδοσιακό χωριό χτισμένο μέσα στα δάση της περιοχής, με πολλά τρεχούμενα νερά και πανέμορφα σημεία που αξίζει να ανακαλύψετε.

Είναι χτισμένο αμφιθεατρικά πάνω στην πλαγιά του βουνού και όλα τα σπίτια βλέπουν τη θέα των βουνών με την πλούσια βλάστηση. Αν περπατήσετε στα δρομάκια του Πέρκου, σίγουρα θα κάνετε μια στάση και στην γραφική πλακόστρωτη πλατεία με τα αιωνόβια δέντρα. Εκεί υπάρχει το μνημείο πεσόντων αλλά και η προτομή του στρατηγού Θανασούλα Στράγγου.

Χαρακτηριστικό του χωριού είναι επίσης οι πηγές και οι παλιές πέτρινες βρύσες, που θα συναντήσετε και στους τρεις μαχαλάδες. Οι κάτοικοι του χωριού έχουν δημιουργήσει ιστοσελίδες, ιστολόγια και σελίδες στο facebook, όπου ενημερώνουν για ότι γίνεται στον Πέρκο αλλά και εκθέτουν το πλούσιο φωτογραφικό αρχείο τους.

Έχει ενδιαφέρον: Στο χωριό υπάρχει ο ναός του Αγίου Νικολάου, με σπάνιες βυζαντινές εικόνες και με το παρεκκλήσι του Αγίου Χαράλαμπου.

Τι να δοκιμάσουμε: Στην ευρύτερη περιοχή θα βρείτε εξαιρετικά γλυκά του κουταλιού, μέλι, παραδοσιακά ζυμαρικά, ρίγανη και τσίπουρο.