Σαν επτασφράγιστο μυστικό κρατούν στο Πατρινό Καρναβάλι και στη δημοτική αρχή τον χώρο που σύμφωνα με πληροφορίες έχει βρεθεί και στο οποίο είναι να εγκατασταθούν τα καρναβαλικά πληρώματα μετά την «έξωση» που τους έγινε από τις πρώην αποθήκες του ΑΣΟ.

Η επίσημη στάση των ιθυνόντων για το θέμα του χώρου που θα πρέπει να βρεθεί για τα καρναβαλικά πληρώματα για να κάνουν τις δημιουργίες και τις κατασκευές τους, είναι ότι δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο για την ώρα.

Ωστόσο, ο χώρος αυτός έχει βρεθεί και πάνω στο ζήτημα έχει συμπράξει και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος. Όμως δεν ανακοινώνεται τίποτα μέχρι να διευθετηθεί και η τελευταία λεπτομέρεια του ζητήματος.

Βλέπετε, η εμπειρία από τις προηγούμενες φορές δεν ήταν καλή καθώς όσοι χώροι βρέθηκαν, στο τέλος δεν έγινε τίποτα.

Υπάρχουν, άλλωστε, συγκεκριμένες προϋποθέσεις για να βρεθεί ένας τέτοιος χώρος που να είναι κατάλληλος για τα πληρώματα και ασφαλώς δεν είναι τυχαίο που ο διαγωνισμός που είχε προκηρύξει για το θέμα ο Καρναβαλικός Οργανισμός, δεν είχε καμία τύχη.

Πάντως, η λύση θα πρέπει να βρεθεί καθώς το ζήτημα είναι σίγουρο ότι θα επηρεάσει τις σχέσεις της κοινωφελούς επιχείρησης με τα καρναβαλικά πληρώματα.

Τα τελευταία φέρεται μάλιστα να απάντησαν αρνητικά στην επικοινωνία που είχε μαζί τους ο Καρναβαλικός Οργανισμός για να συζητήσουν την ανάθεση στους καρναβαλιστές της διοργάνωσης του ερχόμενου Κρυμμένου Θησαυρού.

Αν δεν λυθεί το ζήτημα της στέγης των πληρωμάτων, οι καρναβαλιστές δεν δείχνουν να είναι διατεθειμένοι να συνεργαστούν και να διοργανώσουν το φετινό Κρυμμένο Θησαυρό.