Ό,τι και να γίνει στο φετινό καρναβάλι της Πάτρας, το δεδομένο είναι ένα. Φέτος δεν θα έχουμε καινούργια άρματα από το Καρναβαλικό Συνεργείο.

Η απόφαση αυτή, αν και ακόμα δεν έχει σφραγιστεί, θα πρέπει να θεωρείται βέβαιη, λαμβάνοντας υπόψη δύο παράγοντες βασικούς.

Από την μία την περασμένη χρονιά με τη ματαίωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων δεν είδαμε τα καινούργια καρναβαλικά άρματα που είχε φτιάξει το συνεργείο στο Πετρωτό. Κάποια στιγμή θα πρέπει να τα δούμε για να μην πάει τόσος κόπος χαμένος.

Από την άλλη, κρίνοντας από την υγειονομική πορεία της χώρας και την έξαρση του ιού, δεν είναι καν σίγουρο αν θα γίνουν φέτος καρναβαλικές παρελάσεις. Για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας, είναι κάπως χλωμό να γίνουν μαζικές εκδηλώσεις φέτος. 

Άρα, δεν υπάρχει λόγος για τη δημιουργία νέων αρμάτων. Το μοναδικό νέο άρμα θα είναι αυτό του κορωνοϊού που είδαμε στο καρναβαλικό φεστιβάλ του Σεπτεμβρίου στα Παλαιά Σφαγεία.

Έτσι το καρναβαλικό συνεργείο δεν θα έχει καινούργια δουλειά, πέρα από τους καρναβαλικούς μπάστακες που θα ξεκινήσει να φτιάχνει από τα Χριστούγεννα και μετά.

Το πόσοι θα είναι οι νέοι καρναβαλικοί μπάστακες, αυτό είναι μία απόφαση που θα παρθεί από τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Καρναβαλικού Οργανισμού, μέσα στο επόμενο διάστημα.

Θυμίζουμε ότι την περασμένη χρονιά προλάβαμε και είδαμε σε διάφορα σημεία της Πάτρας, πάνω από 50 καινούργιους καρναβαλικούς μπάστακες.


Τα καινούργια άρματα που είχαν δημιουργήσει τα μέλη του καρναβαλικού συνεργείου ήταν συνολικά εννιά (μαζί με αυτά του καρναβαλιού των μικρών), μεταξύ αυτών το άρμα του Βασιλιά Καρνάβαλου, της Βασίλισσας, αλλά και το άνθινο.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι αυτή την περίοδο τα μέλη του καρναβαλικού συνεργείου κατασκευάζουν πράγματα για τον διάκοσμο των Χριστουγέννων που αναμένεται να έχει αρκετές αλλαγές και να είναι ακόμα πιο εντυπωσιακός.