Σήμερα αναμένονται οι αλλαγές στον χάρτη της Πολιτικής Προστασίας με τα τέσσερα επίπεδα επικινδυνότητας για κάθε περιφερειακή ενότητα λόγω κορωνοϊού.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, μετά την συνεδρίαση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων και την ανάλυση των ήδη επιβαρυμένων επιδημιολογικών στοιχείων, αναμένεται να υπάρξουν αλλαγές σε περιοχές που παρουσιάζεται αυξητική τάση κρουσμάτων.

Η επικύρωση της αλλαγής χρωματισμού και αλλαγής επιπέδου επικινδυνότητας διασποράς του ιού σε περιοχές που παρουσιάζουν διαρκώς αυξανόμενα επιδημιολογικά δεδομένα αναμένεται να έρθει σήμερα, μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, και οι ανακοινώσεις σταδιακά μέχρι την Παρασκευή.

Στο «κόκκινο» επίπεδο αυξημένου κινδύνου, στο οποίο βρίσκεται ήδη η Κοζάνη, αναμένεται να μπουν Ιωάννινα και Καστοριά, δύο περιοχές που έχουν αυξηθεί επικίνδυνα τα κρούσματα και οι οποίες είναι μία ανάσα από ένα lockdown. Υπενθυμίζεται ότι Ιωάννινα και Καστοριά παρουσιάζουν τις τελευταίες δύο εβδομάδες 263 ενεργά κρούσματα και 124 αντίστοιχα, με την ανάλυση της διασποράς του ιού στον πληθυσμό να κρίνεται εξαιρετικά ανησυχητική.

Στο «πορτοκαλί» επίπεδο αναμένεται να ανέβει η Θεσσαλονίκη, ενώ αλλαγή επιπέδου λόγω αυξημένων κρουσμάτων, είναι πιθανόν να γίνει σε:

Κόρινθο (από κίτρινο σε πορτοκαλί)
Σέρρες (από πράσινο σε κίτρινο)
και πιθανότατα Βοιωτία (από κίτρινο σε πορτοκαλί)