Αυξάνεται συνεχώς η πίεση στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Πάτρας, με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και το νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα να έχουν φτάσει να νοσηλεύουν 19 ασθενείς με κορωνοϊό.

Το γεγονός αυτό είναι κάτι παραπάνω από ανησυχητικό. Από τους τρεις με τέσσερις ασθενείς που είχαμε πριν από δύο εβδομάδες φτάσαμε μέσα σε ελάχιστες μέρες τους 19, με την τάση αυτή να είναι αυξητική.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά από τους 19 ασθενείς υπάρχουν πάνω από πέντε άτομα που βρίσκονται σε ηλικία κάτω των 50, ενώ μεταξύ αυτών είναι 30άρηδες.

Οι 15 από τους 19 ασθενείς νοσηλεύονται στην κλινική του κορωνοϊού του ΠΓΝ Πατρών και δύο στη ΜΕΘ εκ των οποίων ο ένας διασωληνωμένος και ο άλλος με αναπνευστική υποστήριξη. Στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα νοσηλεύονται δύο άτομα, το ένα στη κλινική του κορωνοϊού και το άλλο στη ΜΕΘ διασωληνωμένο.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των υγειονομικών αρχών και των στελεχών των δύο νοσηλευτικών ιδρυμάτων είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο αριθμός αυτός των νοσηλευομένων θα αυξηθεί μέσα στις επόμενες ώρες, με δεδομένο ότι υπάρχει πίεση και από τους γειτονικούς νομούς της Ηλείας και της Αιτωλοακαρνανίας, εκεί όπου με βάση τον αριθμό των κρουσμάτων του ΕΟΔΥ, ο ιός έχει παρουσιάσει μία τάση διασποράς.

Αυτό που μπορεί εύκολα να διαπιστώσει κανείς, όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί, είναι ότι η πεποίθηση που λέει ότι ο κορωνοϊός έχει ξεκινήσει να χτυπά και τις νεαρές ηλικίες, δείχνοντας μάλιστα μια επιθετική τάση, στέλνοντας κάποιους από αυτούς στο νοσοκομείο, έχει αρχίσει να επιβεβαιώνεται και στην περιοχή μας.