Για να αποδράσουν λίγο οι διαγωνιζόμενοι του GNTM από τις αυξημένες απαιτήσεις των φωτογραφικών σετ, η παραγωγή έστησε ένα φωτογραφικό παιχνίδι μόδας με τίτλο “Sooo 2020” και με έπαθλο που ενθουσίασε τα μοντέλα.

Φωτογραφήθηκαν σε τριάδες αναλαμβάνοντας οι ίδιοι τους ρόλους των μοντέλων, των φωτογράφων, των art directors και των κριτών, με έμπνευση από ατάκες και καταστάσεις του σήμερα. Η διαδικασία και οι polaroids, που προέκυψαν, διασκέδασαν τα παιδιά και τους έδωσαν τη δυνατότητα να ξεφύγουν δημιουργικά.

Στη δοκιμασία αποχώρησης που ακολούθησε, αγόρια και κορίτσια κλήθηκαν να ξεπεράσουν τους εαυτούς τους και να επιδείξουν ψυχραιμία, αλλά και φαντασία στις πόζες τους, καθώς θα έπρεπε να ανέβουν στον πανύψηλο πύργο του shock tower του Αllou Fun Park και αμέσως μετά την πτώση, να ποζάρουν στον φακό του φωτογράφου, Γιώργου Μαλεκάκη.

Με την αδρεναλίνη στα ύψη, η αποστολή των μοντέλων δε ήταν εύκολη. Ο Αιμιλιάνο Μάρκου, έχοντας κερδίσει, για δεύτερη φορά, τη δουλειά στο τελευταίο πλατό, δυσκόλεψε ακόμα περισσότερο τα πράγματα για κάποιους συμπαίκτες του.

Οδεύοντας προς τα μισά του διαγωνισμού, ο ανταγωνισμός γίνεται ολοένα και μεγαλύτερος. Όλοι προσπαθούν να σταθούν γερά στα πόδια τους και να παλέψουν μέχρι τελικής πτώσεως.

Για ένα μοντέλο όμως, η “πτώση” ήταν οριστική και το όνειρο για την κατάκτηση του τίτλου του GNTM 3 έμεινε ανεκπλήρωτο.

Στο πλατό, οι τέσσερις κριτές αποφάσισαν πως από τον διαγωνισμό πρέπει να αποχωρήσει η Ειρήνη Μητράκου.