Την επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας για τους δήμους εξετάζει το υπουργείο Εσωτερικών, όμως, σύμφωνα με κύκλους της Μαιζώνος, η δημοτική αρχή δεν είναι καθόλου θετική προς ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Όπως έλεγαν στο patrasevents.gr στελέχη της δημοτικής αρχής το ζήτημα για τον δήμο δεν είναι να έρθουν υπάλληλοι που θα κάνουν βόλτες και θα φυλάνε τους κοινόχρηστους χώρους ή θα προχωρούν σε πρόστιμα και ποινές για την παράνομη στάθμευση.

«Δεν θέλουμε μία υπηρεσία κατασταλτικού τύπου. Είμαστε αντίθετοι σε τέτοιες φιλοσοφίες. Αν θέλει το κράτος να προχωρήσει σε προσλήψεις στους δήμους ας μας φέρει εργάτες για τις εξωτερικές εργασίες ή να στελεχώσει τις υπηρεσίες μας που πάσχουν από υπαλλήλους» λένε χαρακτηριστικά τα στελέχη της δημοτικής αρχής.

Ωστόσο, αν το υπουργείο αποφασίσει την επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας, τότε αναγκαστικά ο δήμος θα είναι υποχρεωμένος να δεχθεί αυτή την υπηρεσία. Προειδοποιούν όμως.

«Μόνο με νέες προσλήψεις. Δεν θα αφήσουμε κανέναν από τους υπαλλήλους μας να μετατεθεί σε μία τέτοια υπηρεσία, τη στιγμή που οι ανάγκες είναι μεγάλες και οι προτεραιότητες μας άλλες».

Τι λένε αντιπολίτευση και πολίτες

Πάντως, τη στάση αυτής της δημοτικής αρχής για το θέμα της δημοτικής αστυνομίας δεν εγκρίνουν τόσο οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, όσο και μία μεγάλη μερίδα των Πατρινών που βλέπει κατά καιρούς να καταστρέφονται κοινόχρηστοι χώροι και η δημοτική περιουσία της πόλης.

Θεωρούν, μάλιστα, ότι με τον τρόπο που έχει διαμορφωθεί η καθημερινότητα αυτής της πόλης, η δημοτική αστυνομία είναι απαραίτητη και θα δώσει λύσεις σε πολλά ζητήματα λειτουργικότητας και αισθητικής της.

Θυμίζουμε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει άτυπα μία υπηρεσία που καλύπτει το κενό της δημοτικής αστυνομίας, η οποία αποτελείται από ελάχιστα άτομα που προέρχονται από άλλες υπηρεσίες και κάνουν και αυτό το έργο σποραδικά.