Στα άκρα έφθασε ένας ηλικιωμένος στη Γερμανία προκειμένου να προστατευτεί από άτομα, που θεωρούσε ότι παραβίαζαν τους κανόνες social distancing και θα μπορούσαν να του μεταδώσουν τον κορωνοϊό.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία του Άαχεν στη δυτική Γερμανία ο ηλικίας 71 ετών άνδρας, που λόγω ηλικίας ανήκει στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, ψέκαζε με σπρέι πιπεριού όσους ένιωθε ότι τον πλησίαζαν υπέρ του δέοντος, πρώτα μια ομάδα ατόμων που έκαναν τζόκινγκ και στη συνέχεια δύο ποδηλάτες!

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του αστυνομικού τμήματος οι ποδηλάτες που δέχθηκαν την απρόσμενη επίθεση ήταν ένα ζευγάρι ηλικίας 51 και 49 ετών, που κατάφεραν να κατεβούν από τα ποδήλατά τους και να ειδοποιήσουν τις Αρχές. Ένας αστυνομικός που περιπολούσε στην περιοχή πλησίασε τον δράστη, ο οποίος υποστήριξε ότι δεν γνώριζε άλλον τρόπο να κρατήσει σε «απόσταση κορωνοϊού» άλλα άτομα.

Η εισαγγελία απήγγειλε κατηγορίες κατά του 71χρονου για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης και παρακώλυση της κυκλοφορίας, ενώ η αστυνομία αναζητά τα άλλα θύματα του συνταξιούχου Γερμανού, για να τους πάρει κατάθεση. Ο ΠΟΥ συνιστά να τηρούν οι άνθρωποι αποστάσεις τουλάχιστον ενός μέτρου ο ένας από τον άλλο και να φορούν μάσκες προστασίας για να αναχαιτιστεί η διασπορά του κορωνοϊού, αλλά σε πολλές χώρες οι Αρχές εισηγούνται social distancing τουλάχιστον 1,5 με 2 μέτρα.