Δεν είναι λίγοι οι Πατρινοί και γενικότερα οι πολίτες όλης της χώρας που έχουν κουραστεί με όλη αυτή την κατάσταση της πανδημίας.

Ψυχολογικά και οικονομικά. Δεν αντέχουν. Έχουν βαρεθεί να ακούν στην τηλεόραση και στα ΜΜΕ για τον κορωνοϊό. Δεν μπορούν άλλα μέτρα και αυτό που ζητούν είναι να επανέλθει κάποια στιγμή η ζωή τους στην κανονικότητά της. Έτσι όπως ήταν πριν. Ζητούν να εργαστούν κανονικά, να βγουν το βράδυ και να διασκεδάσουν, να μπουν ανάμεσα στα κόσμο και να χαζολογήσουν, να ταξιδέψουν, να αγκαλιάσουν τους γύρω τους, να παύσουν να φοβούνται ακούγοντας ένα βήξιμο, να γιορτάσουν με τις οικογένειές τους, να κάνουν όλα αυτά τα πράγματα που στην ουσία τους τα πήρε ο κορωνοϊός.

Ήλπιζαν ότι θα τα ξαναβρούν αυτά, μένοντας για δύο μήνες σε καραντίνα, έγκλειστοι στο σπίτι τους, κλείνοντας τα μαγαζιά τους, πιστεύοντας ότι μετά το τέλος αυτής, η ζωή τους θα γινόταν και πάλι κανονική.

Διαψεύστηκαν και η κούραση αυτή από την πανδημία τους βγαίνει ακόμα περισσότερο ακούγοντας ότι το ζήτημα θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες και μάλιστα σε βαθμό που δεν θα μπορούμε να γιορτάσουμε με τους δικούς μας ανθρώπους.

Έχουν κουραστεί στην πιο κρίσιμη καμπή της μάχης, ενώ βρισκόμαστε στην "καρδιά" του κορωνοϊού. Και αυτό είναι επικίνδυνο, αφού η κούραση αυτή έχει μόνη της διέξοδο, τη χαλάρωση.

Χαλάρωση όμως με την επιθετικότητα που έχει δείξει ο ιός σε αυτό το δεύτερο κύμα της πανδημίας σημαίνει διασπορά. 

Κίνητρα και τόνωση

Η πολιτεία και οι αρχές της θα πρέπει να δώσουν και να βρουν κίνητρα σε αυτόν τον κόσμο - έστω και επικοινωνιακά - για να συνεχίσει να είναι σε εγρήγορση και να μη χαλαρώνει.

Πάνω σε όλα αυτά ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος απεύθυνε μήνυμα στους πολίτες τονίζοντας τα εξής: «Κάνω έκκληση προς όλους τους πολίτες με τη συμμόρφωσή μας στα μέτρα να δώσουμε τον απαραίτητο χρόνο στην επιστήμη.

Η επιστήμη μάς βοήθησε στην ευλογιά, στην ιλαρά, στην πολιομυελίτιδα. Πρέπει να της δώσουμε τον χρόνο να φτιάξει το εμβόλιο. Γνωρίζω ότι υπάρχει κόπωση αλλά η χρήση της μάσκας και η τήρηση των αποστάσεων θα μας περάσουν σε ασφαλή νερά».