Σε υψόμετρο περίπου 700 μέτρων, στην Ορεινή Αχαΐα, υπάρχει ένας μαγικός προορισμός, βγαλμένος λες από σελίδες παραμυθιού.

Ο λόγος για το Πλανητέρο, σε απόσταση 25 χλμ. από τα Καλάβρυτα, στο δρόμο που οδηγεί προς την Κλειτορία. Ένα μέρος από εκείνα που συναρπάζουν τον επισκέπτη με το πλούσιο φυσικό περιβάλλον να αποτελεί και τον βασικό πρωταγωνιστή. Ένα μοναδικό τοπίο με κυρίαρχο στοιχείο τα πλατάνια, τις καρυδιές και τα τρεχούμενα νερά γύρω από τις πηγές του Αροάνιου ποταμού αιχμαλωτίζει το βλέμμα από την πρώτη κιόλας στιγμή.

Το πλατανόδασος του Πλανητέρου είναι από εκείνα τα μέρη στην Ελλάδα, που πραγματικά αξίζει κανείς να ανακαλύψει, με το φθινόπωρο να του δίνει ένα άκρως ιδιαίτερο χρώμα, που δύσκολα συναντά κανείς αλλού.

Η διάμετρος σε κάποια από τα υπεραιωνόβια πλατάνια αγγίζει ακόμη και τα τέσσερα μέτρα, ενώ οι πηγές του Αροάνιου που σε κάποια σημεία αναβλύζουν ακόμη και μέσα από βράχια, καθιστούν την περιοχή σε μοναδικό προορισμό φυσικού πλούτου.

Γύρω από τις πηγές λειτουργούν παραδοσιακές ταβέρνες, οι οποίες φημίζονται για την πέστροφά τους, που προέρχεται από ιχθυοτροφεία της περιοχής.

Απαραίτητη στάση εκείνη στον παραδοσιακό νερόμυλο, που έχει ανακαινιστεί και λειτουργεί με τον ίδιο μηχανισμό και τη γενναιόδωρη ορμή του νερού. Στον ίδιο χώρο, και με μοναδική δύναμη το νερό, παραμένει σε λειτουργία και μία νεροτριβή.

Η ευρύτερη περιοχή συγκαταλέγεται στο δίκτυο Natura 2000 «Όρος Χελμός και ύδατα Στυγός». Από το Πλανητέρο ξεκινούν, επίσης, ενδιαφέροντα ορειβατικά μονοπάτια μέσα στην πλούσια φύση της περιοχής.