Αντέχουν τα Καλάβρυτα την πανδημία και το ξεκίνημα της χειμερινής σεζόν βρίσκει τα ξενοδοχεία της όμορφης και γραφικής πόλης, να είναι σχεδόν όλα τους ανοικτά, μετά από αρκετούς μήνες αφού ορισμένα από αυτά δεν άνοιξαν καν το καλοκαίρι.

Το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού και η έξαρση του ιού στην Αχαΐα με την αύξηση των κρουσμάτων έχει βρει «καθαρά» τα Καλάβρυτα και το γεγονός αυτό έχει διευκολύνει την τουριστική κίνηση στην περιοχή, τουλάχιστον τα Σαββατοκύριακα.

«Έχουμε ξεκινήσει με θετικούς οιωνούς» τονίζει ο πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων Καλαβρύτων, Κωνσταντίνος Δαφαλιάς. «Σίγουρα η πανδημία θα κοστίσει και στην δική μας πληρότητα, όμως ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να έχουμε μία κίνηση για να κρατήσουμε τις επιχειρήσεις μας όρθιες».

Το περασμένο Σαββατοκύριακο ο καλός καιρός βοήθησε στο να ανέβει κόσμος στα Καλάβρυτα. Όμως σε κάθε περίπτωση η κίνηση σε σχέση με αντίστοιχες περιόδους άλλων ετών έχει και στην περίπτωση των Καλαβρύτων μία μείωση.

Το πρόβλημα, σύμφωνα με τον κ. Δαφαλιά, είναι η έξαρση των κρουσμάτων στην Αττική, αφού το λεκανοπέδιο αποτελεί τον κύριο τροφοδότη των Καλαβρύτων τα Σαββατοκύριακα.

«Είναι ένας αρνητικός παράγοντας για μας για τον οποίο δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα. Όμως θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν θα μας επηρέασει σε μεγάλο βαθμό».

Όσο για την περίοδο των γιορτών και των Χριστουγέννων, τότε δηλαδή που τα Καλάβρυτα, φτάνουν στο 100% της πληρότητας τους, ακόμα είναι νωρίς να μιλήσουμε για οτιδήποτε αφού ο κορωνοϊός έχει δείξει ότι μπορεί να ανατρέπει τα πάντα.

Όμως τουλάχιστον υπάρχει ένα ενδιαφέρον για τότε αν όχι σε επίπεδο κρατήσεων, τουλάχιστον σε επίπεδο έρευνας αγοράς. Όλα θα κριθούν από την πορεία της επιδημίας.