Το περιστατικό της σύλληψης ενός 67χρονου που πιάστηκε να ασελγεί εις βάρος μιας 14χρονης ρομά, έρχεται για να φέρει στο προσκήνιο και πάλι, το ζήτημα της πορνείας ανηλίκων και της σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών.

Σύμφωνα με πήγες της αστυνομίας, το θέμα προέρχεται κυρίως από κυκλώματα που δρουν στο περιβάλλον των οικογενειών των ρομά, βγάζοντας ανήλικα κορίτσια στο «πεζοδρόμιο» που θέλοντας να ξεφεύγουν από τη φτώχεια και την ανέχεια υποκύπτουν στις ερωτικές πιέσεις.

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει μέσα από την κατάθεση της μικρής ρομά που περιέγραψε στην αστυνομία τις συνθήκες του συμβάντος, τονίζοντας ότι οδηγήθηκε στο σημείο αυτό από τη φτώχεια.

Παρόμοιες μαρτυρίες και εξομολογήσεις έχουν πάρει οι αστυνομικοί και από άλλα ανήλικα κορίτσια ρομά, κατά τη διάρκεια των εξορμήσεων τους στους καταυλισμούς όπου διαμένουν  μαζί με τις οικογένειές τους.

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει συγκεντρώσει στοιχεία σε μία προσπάθεια να σταματήσει το εμπόριο της ανήλικης σαρκός και της σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών. Τα στοιχεία αυτά θα τα αξιοποιήσει, ενώ ορισμένα καταλήγουν σε εμπλοκή των οικογενειών των ανήλικων θυμάτων.

Η αστυνομία σκοπεύει να προχωρήσει σε εξορμήσεις στις περιοχές που βρίσκονται ψηλά στη λίστα της σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανηλίκων, οι οποίες σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει, εστιάζονται κυρίως στα Βραχνέικα, στην Αγυιά και στα Προσφυγικά.